Katso lista: Yhteensä 32 Suomen kuntaa osallistuu joukkoliikennekampanjaan – osa alentaa hintoja, osa siirtyy jopa ilmaismatkoihin - Autot - Ilta-Sanomat

Katso lista: Yhteensä 32 Suomen kuntaa osallistuu joukkoliikennekampanjaan – osa alentaa hintoja, osa siirtyy jopa ilmaismatkoihin

Joukkoliikennealennuksia tarjoavat seuraavat kaupungit ja palveluntarjoajat: Helsingin seudun liikenne HSL, VR, Oulu, Vaasa, Kajaani, Kouvola, Lappeenranta, Joensuu, Kontiolahti ja Liperi.

18.9.2015 9:50

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät monenlaisia tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla joukkoliikennettä, kävelyä ja pyöräilyä.

Liikkujan viikolla ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksista ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Tämä vuoden teema on erilaiset kulkumuodot. Yhteiseurooppalainen viikko haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja.

– Jokainen meistä tekee noin 1000 matkaa vuodessa. Liikkujan viikon teeman mukaisesti kannustan kaikkia pohtimaan, olisiko jokin näistä matkoista sellainen, josta voisi saada aikaa johonkin itselle tärkeään. Yksin autossa istuttu matka voikin muuttua leppoisaksi aamulenkiksi tai ajaksi lukea päivän lehdet, sanoo asiantuntija Sara Lukkarinen Motivasta.

Mukana ennätysmäärä kuntia

Euroopan liikkujan viikon viettäjiksi on ilmoittautunut ennätykselliset 32 kuntaa ja kaupunkia.

Joukkoliikennealennuksia tarjoavat seuraavat kaupungit ja palveluntarjoajat: Helsingin seudun liikenne HSL, VR, Oulu, Vaasa, Kajaani, Kouvola, Lappeenranta, Joensuu, Kontiolahti ja Liperi. Tarkemmat tiedot alennuksista löytyvät tämän jutun lopusta.

Liikkujan viikon tapahtumatarjonta on monipuolinen. Luvassa on muun muassa Sähköistä liikettä Helsingin Iso Roobertinkadulla. Mäntsälässä puolestaan kannustetaan koululaisia taittamaan koulumatkat jalan tai pyörällä. Turussa voi nauttia bussimatkalla musiikista. Koko kuntakohtainen tapahtumatarjonta on listattu www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat -sivustolle.

Mukana olevat kaupungit ja yhteyshenkilöt ovat listattu kampanjan Eurooppalaiselle sivustolle http://www.mobilityweek.eu/cities/.

Alennuksia ja ilmaisia lippuja ympäri Suomen

Seuraavat kunnat, kaupungit ja palveluntarjoajat ovat ilmoittaneet tarjoavansa ilmaisia tai alennettuja joukkoliikennematkoja:

PÄÄKAUPUNKISEUTU

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) on järjestänyt alueelleen perinteisen kertalippualen Auton vapaapäivänä 22.9.: Kerta- ja arvoliput 1 vyöhyke 1 eurolla (norm. 3 euroa), 2 vyöhykettä 2 eurolla (norm. 5 euroa) ja 3 vyöhykettä 3 eurolla (norm. 7,5 euroa). Lapset ja alennusryhmäläiset maksavat edellä mainituista hinnoista vain puolet.

VR

Lähiliikenteen vyöhykelipun voi ostaa tarjoushinnalla VR Mobiilista Liikkujan viikolla 16.–22.9. syyskuuta. Lippu on voimassa 12 tuntia ostohetkestä. VR:n vyöhykelippu kelpaa HSL-alueen ulkopuolelle yltävillä matkoilla. Lipulla voi kulkea esimerkiksi Helsingistä Siuntioon, Järvenpäähän tai Lahteen.

OULU

Oulussa kannustetaan ottamaan kaveri mukaan bussimatkalle 19.-21.9. Maksaessa Oulun joukkoliikenteessä oman matkan Waltti-kortilla, pääsee kaveri maksutta saman matkan.

VAASA

Vaasassa pääsee 21–22.9 ajelemaan ilmaiseksi kampuslinja 14:sta.

KAJAANI

Kajaanissa joukkoliikenteen linjat 1,3,4,6,7 ovat matkustajille ilmaisia Auton vapaapäivänä 22.9.

KOUVOLA

Kouvolassa pääsee Auton vapaapäivänä 22. 9. edullisesti bussin kyytiin. Kouvolan paikallisliikenteessä aikuisten liput maksavat 2 € ja lasten 1 €.

LAPPEENRANTA

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa Mennään Bussilla - tapahtuman lauantaina 19.9. Tuolloin kaksi matkustaa keskustaajan linjoilla yhden hinnalla. Bussilippujen hinnat ovat aikuisilta 2 € ja lapsilta 1 €. Alle seitsemän vuotiaat lapset pääsevät aikuisen mukana ilmaiseksi.

JOENSUU, KONTIOLAHTI JA LIPERI

Kaikki Joensuun, Kontiolahden ja Liperin Jojo-bussit ovat ilmaisia koko päivän Auton vapaapäivänä, tiistaina 22.9.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?