Mercedes-Benz lähtee entistä väkevämmin mukaan sähköautokisaan

Julkaistu:

KÄYTTÖVOIMA
Mercedes-Benz on ilmoittanut esittelevänsä aivan lähiaikoina sähköauton, jolla se hamuaa samoja kakunpaloja Audin tulevan sähkömaasturin kanssa.
Mercedeksen kehitysjohtaja Thomas Weber kertoi saksalaiselle Auto Motor und Sport -lehdelle, että tähtikeulavalmistaja kehittää ”hyvin älykästä konseptia”, joka tulisi olemaan ”erittäin puoleensavetävä auto”.

Toimintasäteeksi artikkelissa mainitaan 400–500 kilometriä, mikä tarkoittaa sitä, että se kykenisi yhdellä latauksella samanlaisiin toimintamatkoihin kuin Audin muutaman vuoden kuluttua esiteltävä, nyt e-tron quattto concept -nimellä kulkeva sähkömaasturikonsepti.

Mercedes tuottaa jo tällä hetkellä sähköautoja. Sen paletista löytyy sähköversiot sekä kääpiöauto Smartista, A- ja B-sarjan kompaktiautoista sekä raju, täysin sähkökäyttöinen versio SLS AMG-superautosta muutaman vuoden takaa.

Mercedes on myös ollut mukana osa-omistajana amerikkalaisessa sähköautovalmistaja Teslassa, jolle se tarjosi komponenttejaan pitkään. Esimerkiksi Teslan Model S:n vilkkuviikset olivat muun muassa samat kuin Mercedeksen käyttämät, ja Mercedes puolestaan käyttää Teslan akkupakettisovellusta B-sarjan täyssähköisessä versiossaan.

Saksalaiskonserni kuitenkin luopui Tesla-omistuksestaan aiemmin tänä vuonna, mutta hankki sen sijaan omistukseensa kaksi akkuteknologiaa kehittävää ja valmistavaa yritystä. Mercedes-Benz käytti pelkästään viime vuonna noin 5,7 miljardia euroa vähäpäästöisen teknologian kehittämiseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt