Autot

Mustikoita ja mummoilua – tämä vanhanajan herkku on viikonlopun ihanin aamiainen

Julkaistu:

Marjat
Marjamaito on huikea herkku sellaisenaan tai hieman tuunattuna.
Mummon mustikkamaito valmistetaan yksinkertaisimmillaan mustikoista ja tavallisesta maidosta. Makeista mustikoista maku on taivaallinen sellaisenaan, mutta halutessaan sekaan voi ripotella hieman sokeria.

Mustikkamaidon voi lusikoida suuhun sellaisenaan tai mustikoita voi murskata upean sinisävyiseksi maidon kanssa. Mustikkamaidon voi mummoilun sijaan surauttaa myös juotavaksi tehosekoittimessa.


Tuunailuintoiset voivat lisätä mustikoiden sekaan muita marjoja kuten metsämansikkaa tai vadelmaa. Maidon voi halutessaan korvata trendikkäästi piimällä tai erilaisilla kasvimaidoilla kuten manteli- tai kookosmaidolla. Joku nauttii marjansa ehdottomasti kermalorauksella.

Sokeriripauksen lisäksi lisämakua mustikkamaitoon saa esimerkiksi kuivamausteista kuten vaniljasta tai kardemummasta. Mustikkamaitoon sopivat myös tuoreet yrit kuten timjami ja minttu. Syötävät kukat tekevät mustikkamaidoista vieläkin kesäisemmän. Koristeluun sopivat niin maitohorsman kukat kuin orvokit ja krassit.