G7 asetti tavoitteen – fossiilisista polttoaineista luovutaan! - Autot - Ilta-Sanomat

G7 asetti tavoitteen – fossiilisista polttoaineista luovutaan!

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.6.2015 14:39

Johtavien talousmaiden G7-neuvosto on ilmoittanut tavoitteekseen luopua fossiilisten polttoaineiden käytöstä vuosisadan loppuun mennessä.

G7-maat, joihin kuuluvat Kanada, Ranska, Italia, Japani, Iso-Britannia, Saksa ja Yhdysvallat, ovat ilmoittaneet tavoitteekseen luopua kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä vuosisadan loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa, että öljytisleiden käyttö liikennepolttoaineena olisi ohitse 85 vuoden kuluttua. Bensiini, diesel sekä suurin osa liikennepolttoaineena käytettävistä kaasuista olisi korvattu uusiutuvista raaka-aineista tehdyillä polttoaineilla: myös sähkön ja vedyn ennustetaan valtaavan alaa perinteisiltä polttoaineilta.

”Vuosisadan loppuun mennessä” tarkoittaa, että tuohon ajankohtaan olisi saman verran matkaa, kuin nyt on vuoteen 1930. Tuolloin bensiiniasemat olivat jo yleistyneet menoveden jakeluverkostona eikä polttoainetta tarvinnut ostaa enää apteekista. G7-maiden mukaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähennetään asteittain myös ennen tuota ajankohtaa: päästöjä pitää neuvoston mukaan alentaa 40–70 prosenttia nykyiseltä tasolta vuoteen 2050 mennessä.

Taaksepäin laskettuna tuohon hetkeen on aikaa saman verran kuin vuoteen 1980 – jolloin autot kuluttivat keskimäärin noin 1,5–2-kertaisen määrän polttoainetta nykyiseen verrattuna.

Tuoreimmat osastosta