Toyota Prius on ainoa auto, joka sai ADAC:n EcoTestissä täydet viisi tähteä - Autot - Ilta-Sanomat

Tämä auto on nyt kaikkein ekologisin - katso lista myös muiden mallien ympäristökuormituksesta!

Julkaistu: 24.8.2012 11:11

Saksan autoliitto ADAC muutti autojen EcoTestin standardeja.

Saksan Autoliitto ADAC on jo vuosia tehnyt autoille ekotestejä, joiden tarkoituksena on osoittaa autojen todelliset päästöt. Maailma muuttuu, autot muuttuvat ja niin muuttuivat nyt myös EcoTestin tutkimusmenetelmä. Yksinkertaisesti siitä syystä, että EcoTestin tarkoituksena on kertoa mahdollisimman todellisesti auton todellinen ympäristövaikutus.

Nyt uusien standardien mukaan ADAC on testannut 55 autoa. Niistä Toyota Prius oli ykkönen - tällä hetkellä Prius on ainoa auto, joka on saavuttanut täydet viisi tähteä vaativassa testissä.

Viiteen tähteen tarvitaan 90 pistettä tai enemmän. Prius sai polttoaineenkulutuksesta ja sen päästöistä 40 pistettä. Auton valmistamisen ja elinkaaren hiilidioksidipäästöistä se sai täydet 50 pistettä.

Renault'n kaksipaikkainen sähköauto, Kangoo Z.E. jäi harmittavan yhden pisteen päähän viiden tähden rajasta saaden siis ekotestistä vain neljä tähteä.

Toinenkin Renault, Fluence Z.E. -sähköauto saavutti neljä tähteä saaden ekotestistä 84 pistettä. Renault'iden väliin kiilasi Priuksen suoranainen kilpailija nousevan auringon maasta eli Honda Insight Hybrid, joka sai neljä tähteä ja 87 pistettä.

Suomessa Autoliitto alkaa julkaista myös uudistuneiden kriteereiden mukaan tehtyjä ekotestejä. Tähänkin mennessä Autoliitto on julkaissut ADAC:in tulokset, ja Autoliiton nettisivuilta löytyykin reilusti yli tuhannen auton vanhan kaavan mukaan tehdyt ekotestit.

- Kehitys kehittyy ja siksi on hyvä, että EcoTestinkin standardeja muutettiin nykypäivää vastaavaksi. Ihmiset ovat myös valveutuneita ja varsinkin uusi sukupolvi, joka on kasvanut ajattelemaan ekologisesti, osaa ottaa nämä asiat hienosti huomioon, Autoliiton viestintäpäällikköJukka Tolvanen sanoo.

Autojen ympäristövaikutukset

Taulukossa esitettävissä automalleissa voi olla eroja Suomessa myytäviin malleihin esimerkiksi varusteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?