Tässä tulee kaikkien aikojen tehokkain Mini! - Autot - Ilta-Sanomat

Tässä tulee kaikkien aikojen tehokkain Mini!

Minin JCW-mallin tunnistaa muun muassa punaisista jarrusatuloista.

Julkaistu: 12.12.2014 16:32

Minin uusiomallisto on paisunut viime aikoina alkuperäisen idean ulkopuolisiin korimalleihin.

Nyt tehdas esittelee kolmeoviseen uus-Miniin version, jolle kirjataan melko muhkeat teholukemat.

Mini-mallisto alkaa pian olla kokoluokaltaan samaa tasoa kuin suuremmillakin valmistajilla, tosin paljon pienemmistä ja retrotyylin rajoittamista puitteista kasattuna. Tehdas ilmoitti hiljattain leikkaavansa mallistoaan, ja keskittyvänsä hiomaan lähes 15 vuotta sitten esiteltyä Miniä alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi.

Tähän suunnitelmaan kuului alusta alkaen kiukkuiseksi viritetyt Cooper-versiot, ja tämän tuotelinjan ylimmällä portaalla on yleensä istunut legendaarisen virittäjävelho John Cooperin nimeä kantanut malli. Nyt tuoreimman malliuudistuksen mukana tulee kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotanto-Mini, nimeltään tutusti John Cooper Works.

Sitä vauhdittaa BMW:n omaa tuotantoa oleva kaksilitrainen turboahdettu neloskone, suurimmalta teholtaan 231 hevosvoimaa. Vääntöä kohtalaisen pieneen ja kevyeen autoon on myös varsin muikeasti, 320 newtonmetriä. Näillä avuilla uusittu ”JCW” kiihtyy sataseen 6,1 sekunnissa automaattivaihteistolla, manuaalilaatikolla aikaa kuluu 0,2 sekuntia enemmän. Huippunopeudessa ei aivan ylletä saksalaisvalmistajien herrasmiessopimuksen lukemiin, sitä kertyy tarvittaessa kuitenkin Minille sopivat 246 km/h.

Ihan ilmaiseksi vauhti ei kuitenkaan tule – EU-standardin mukainen yhdistelmäkulutus on 6,7 litraa sadalla, mikä tarkoittaa 155 gramman päästöjä kilometrille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?