Autot

Los Angelesin autonäyttely alkaa – tässä ovat kiinnostavimmat!

Julkaistu:

Autonäyttely
Los Angelesin kansainvälinen autonäyttely on yksi Uuden mantereen suurimmista autoalan tapahtumista. Perjantaina käynnistyvä tapahtuma esittelee amerikkalaisille jo meillä nähtyjä uutuuksia, mutta mukana on myös muutama maailman ensi-ilta.
Audi

Audi esittelee näyttelyssä Prologue-nimisen konseptiauton, jossa on varmasti nähtävissä sekä uuden A8:n että huhutun A9:n muotoja ja linjoja. Auto perustuu MQB Evo-pohjalevylle, jolle tulevaisuudessa VW:n tytäryhtiöt tulevat rakentamaan ison kokoluokan autonsa.

Myös nykyisen R8:n joutsenlaulua enteilevä erikoismalli esitellään. R8 Competition on ruuditettu 5,2-litraisella V10-moottorilla, josta pumpataan ulos 570 hevosvoimaa. Competitionin koripanelit ovat hiilikuitua.

BMW

BMW esittelee Los Angelesissa M-versiot isoimmista maastureistaan, X5:stä ja X6:sta. Kumpaakin vauhdittaa 4,4-litrainen tuplaturbo-V8

Chrysler

Fiatin sylissä makailevalta jenkkivalmistajalta tullaan näkemään muodistettu versio nykyisestä retromörkömalllista. Uusi 300 on muotoiltu keulaltaan uusiksi, teknisesti auto pysynee kohtalaisen ennallaan. Isoimpaan moottoriin tulee uusi 8-lovinen vaihdelaatikko.


Honda

Honda HR-V palaa mallistoon. Uutuus on nyt alusta alkaen viisiovinen, ja hieman nykyistä CR-V:tä pienempi. Sitä vauhdittaa 1,5-litrainen moottori, ja tavaratilaa on autoon louhittu aiempaa enemmän sijoittamalla polttoainesäiliö etupenkkien alle.


Lexus

Lexusilta tulee LF-C2-konseptiauto. Keskikokoiselle alustalle rakennetusta avoautosta ei sen tarkempia tietoja ole vielä tullut esiin, mutta auto perustunee Lexus RC:n tekniikkaan.


Mazda

Omanlaistaan filosofiaa noudattavalta Mazdalta tulee muodikas pikkumaasturi, nimeltään CX-3. Se perustuu äskettäin esiteltyyn Mazda2:een, ja moottoriksi on valittu edelleen persoonallisesti kaksilitrainen vapaasti hengittävä rivinelonen.

Myös isompi CX-5 sekä Mazda6 uudistetaan kevyesti, molempiin tulee myös Mazda3:ssa jo esitelty uusittu infonäyttö.

Mercedes-Benz

Mersulta lienee tulossa S-sarjasta Maybach-versio, ultraluksusluokkaan kurottava pitkäakselivälinen loistoristeilijä. Entinen oma Maybach-merkki haudattiin viimeksi vuonna 2013. Vastaisuudessa siis Rolls-Royce ja Bentleyn kanssa markkinoita jakaa jälleen Mercedes-Benz.

Nissan

Nissanilta tulee kasvonkohotusleikkauksessa käynyt Juke. Sen hieman mielipiteitä jakavaa valomuotoilua uudistetaan, ilmeisesti enemmän yritysilmettä vastaavaksi.

Toyota

Maailman suurimman autonvalmistajan tittelistä kilpaileva Toyota julkistaa Los Angeleissa uuden mallin nimeltä Mirai. Se on vetykäyttöinen ja sitä kautta superekologinen sedan, joka tulee myyntiin ilmeisesti jo ensi vuoden puolivälissä. Los Angeles on otollista maaperää vetyauton esittelylle, osavaltiossa kun lienee maailman tiukimmat ympäristömääräykset henkilöautojen suhteen.

Volvo

Maailmalla kovaa maasturibuumia yrittää muuttaa rahaksi myös Volvo, jolta tulee nykyisestä V60-mallista myös Cross Country-versio. Tyypiltään se on samanlainen kuin Volvon vastaavat autot aiemminkin: maavara on korotettu, kylkiä kiertää leveä muovilistoitus ja tarjolle tulee todennäköisesti nelivetoisen ohella myös etuvetoinen versio.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt