Tämä tuote pomppasi Bilteman myydyimpien autotarvikkeiden listalle - Autot - Ilta-Sanomat

Tämä tuote pomppasi Bilteman myydyimpien autotarvikkeiden listalle

Peruutuskamerat ovat hiljalleen nousseet myös halvemman pään autotarvikkeista tunnetun Bilteman suosituimpien tuotteiden listalle.

Tehdaslisävarusteisessa kamerassa on Bilteman halpamallia enemmän hintaa mutta myös ominaisuuksia. Kuvassa VW:n tuorein taidonnäyte uudessa Passatissa.­

17.11.2014 9:28 | Päivitetty 17.11.2014 13:36

- Peruutuskameroihin kohdistuu nyt todella paljon kiinnostusta ja kysyntää. Useana vuonna on käynyt niin, että tuotteet on myyty loppuun varastoista, myyntipäällikkö Michael Eklund kertoo yhtiön tiedotteessa.

Bilteman jälkiasenteinen peruutuskamera yhdistetään peruutusvalon virtapiiriin. Langattomaan tekniikkaan perustuvan kameran näyttö käynnistyy siis silloin, kun pakkivaihde laitetaan päälle.

Jos ajon aikana halutaan tarkkailla liikennettä tai esimerkiksi kuljetusvaunua, on kamera - oli se sitten Bilteman tai ei - kytkettävä jatkuvaan virtaan.

Peruutusvaihteesta riippumattomaksi kytketty kamera on hyvä apuväline myös erikoiskuljetuksiin, kuten hevosten kuljettamiseen. Ajon aikana voi tällöin seurata mitä kuljetusvaunussa tapahtuu. Myös perävaunun liittäminen ja veneen laskeminen saattavat onnistua peruutuskameran avulla tavanomaista helpommin.

Peruutuskamerailmiö ei ole yksin autotarvikekauppiaiden etuoikeus. Esimerkiksi Fordilla tehdaslisävarusteinen peruutuskamera on ollut eräs viime vuosien eniten suosiotaan kasvattaneista avustavista järjestelmistä.

Niin sanottuna tehdasvarusteena peruutuskamera maksaa selvästi halvimpia tarvikevaihtoehtoja enemmän. Silloin mukaan on tosin pääsääntöisesti paketoitu muitakin ominaisuuksia kuten radion kosketusnäyttöohjaus tai suunnistamista helpottava tehdasnavigaattori.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on erilaisista peruutuskameroista? Kommentoi alla.Juttua päivitetty kahdella viimeisellä kappaleella

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?