Autoliitto jyrähtää liikenneministeri Risikolle: "Viranomaiset haluavat kontrolloida ja rajoittaa liikkumista!" - Autot - Ilta-Sanomat

Autoliitto jyrähtää liikenneministeri Risikolle: "Viranomaiset haluavat kontrolloida ja rajoittaa liikkumista!"

- Tähän järjestelmään haluavat siirtyä operaattorit, jotka saavat tästä liiketoimintaa ja viranomaiset, jotka haluavat kontrolloida ja rajoittaa liikkumista, kommentoi Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

28.10.2014 14:10

Niemisen vastaus liittyy liikenneministeri Paula Risikon (kok) esille ottamaan kuukausimaksulliseen liikkumispakettiajatukseen.

- Paketointi on asia, jossa myydään asiakkaalle kokonaisuus tiettyyn hintaan, siitä riippumatta mitä hän todella tarvitsee, Nieminen lataa.

Liikkumispaketin voisi Niemisen mukaan tuoda markkinoille jo tänään. Epäselväksi kuitenkin jää, kuka sellaisen haluaisi ja miten pakettivaihtoehdot sopisivat kansalaisten todellisiin tarpeisiin.

- Jos hinta on oikea, niin osa ihmisistä ostaisi sen. Miksi tätä tuotetta ei ole jo olemassa? Miten voidaan myydä kaikille halvemmalla se minkä he tarvitsevat, vain paketoimalla, Nieminen ihmettelee.

- En usko, että tehokas palvelujen tuottaminen ja ostaminen vaatii mitään valtion interventiota tähän toimintaan. Se vain lisäisi kustannuksia ja byrokratiaa asian ympärillä.

Ylimääräistä byrokratiaa ei Autoliiton mukaan tarvita, sillä yksityisten omistajien autojen vuokraus- ja vaihtopalvelut todennäköisesti yleistyvät tulevaisuudessa joka tapauksessa - vapaaehtoiselta pohjalta.

Ministerin esityksessään ilmoittamiin esimerkkihintoihinkin Nieminen suhtautuu epäillen.

- Vaikuttaisi siltä, että hinnat on tehty houkuttimeksi. Tässähän joku muu kuin käyttäjä näyttäisi maksavan julkisen liikenteen ja tiemaksut.

Katso ministerin esittelemät pakettihinnat tästä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?