Autot

Mini korjaa ilmoitettuja kulutuslukemia

Julkaistu:

Polttoaineenkulutus
Retroautomerkki Mini on joutunut Yhdysvalloissa tarkistamaan ilmoittamiaan kulutuslukemia ylöspäin. Paikallinen ympäristövirasto EPA sai Minit kuluttamaan ilmoitettua enemmän testeissään.
Yhdysvaltain ympäristösuojeluvirasto EPA on saanut päätökseen auditoinnin, jonka yhtenä osana oli pistokokein valvoa autonvalmistajien ilmoittamien kulutuslukemien oikeellisuutta.

BMW:n valmistaman Minin ilmoitetut lukemat havaittiin EPA:n tarkastuksessa selvästi ilmoitettua alhaisemmaksi, ja nyt Mini on määräyksestä päätynyt ilmoittamaan uudet, aiempaa korkeammat lukemat.

Koko mallistoa pieleen ilmoitetut lukemat eivät koske, ainoastaan neljää Minin versiota. Kovakattoisen Mini Cooperin sekä Mini Cooper S:n kulutukset havaittiin ilmoitettua korkeammaksi. Sama eroavaisuus löytyi molempien autojen sekä manuaalivaihteisista että automaattivaihteisista versioista.

Pienimmillään ero on kuitenkin melko vähäinen: Cooper S:n yhdistelmäkulutus nousi nyt 7,59 litrasta 7,84 litraan sadalla, ja maantieajossakin ilmoitettu lukema nousi 6,19 litrasta 6,92 litraan. Kaikki muut ilmoitetut virheet mahtuvat pienempään vaihteluväliin.

Ota kantaa

Uskotko autonvalmistajien ilmoittamiin kulutuslukemiin?

Kyllä vain, eihän siellä ole omaa lehmää ojassa! 13% No en, sillä aina siellä on ketunhäntä kainalossa! 87%
Ääniä yhteensä 5469

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt