Mini Cooper kuluttaa ilmoitettua enemmän - Autot - Ilta-Sanomat

Mini korjaa ilmoitettuja kulutuslukemia

Julkaistu: 25.10.2014 12:48

Retroautomerkki Mini on joutunut Yhdysvalloissa tarkistamaan ilmoittamiaan kulutuslukemia ylöspäin. Paikallinen ympäristövirasto EPA sai Minit kuluttamaan ilmoitettua enemmän testeissään.

Yhdysvaltain ympäristösuojeluvirasto EPA on saanut päätökseen auditoinnin, jonka yhtenä osana oli pistokokein valvoa autonvalmistajien ilmoittamien kulutuslukemien oikeellisuutta.

BMW:n valmistaman Minin ilmoitetut lukemat havaittiin EPA:n tarkastuksessa selvästi ilmoitettua alhaisemmaksi, ja nyt Mini on määräyksestä päätynyt ilmoittamaan uudet, aiempaa korkeammat lukemat.

Koko mallistoa pieleen ilmoitetut lukemat eivät koske, ainoastaan neljää Minin versiota. Kovakattoisen Mini Cooperin sekä Mini Cooper S:n kulutukset havaittiin ilmoitettua korkeammaksi. Sama eroavaisuus löytyi molempien autojen sekä manuaalivaihteisista että automaattivaihteisista versioista.

Pienimmillään ero on kuitenkin melko vähäinen: Cooper S:n yhdistelmäkulutus nousi nyt 7,59 litrasta 7,84 litraan sadalla, ja maantieajossakin ilmoitettu lukema nousi 6,19 litrasta 6,92 litraan. Kaikki muut ilmoitetut virheet mahtuvat pienempään vaihteluväliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?