Autot

Jeepin jyhkeästä SRT-mallista uusi erikoispainos!

Julkaistu:

Amerikkalainen Jeep haluaa mukaan eurooppalaisten isojen citymaasturien muskelipullistelukisaan. Varokaa AMG-Mersut ja Porsche Cayennet!
Jeep esitteli isosta klassikkomaasturi Grand Cherokeesta viime vuonna kaksikin erikoispainosta, SRT8 Alpinen ja SRT8 Vaporin.

Näistä ensimmäinen oli nimensä mukaisesti valkoinen, ja jälkimmäinen musta, mutta molemmista puristettiin ankarat 470 hevosvoiman tehot, joilla Jeep pysytteli jotenkuten eurooppalaisten muskelimaasturien kannassa – tosin Mercedeksen, BMW:n ja Porschen tehokkaimmat maasturit kirmasivat kaikki yli 500 hevosen voimin.

Ensi vuodelle Jeep esittelee sarjaan vielä kolmannen ja nyt myös Euroopassa väkevämmin markkinoitavan erikoismallin, nimeltään Red Vapor – suomeksi siis vähän kummallisesti punainen höyry. Pellin alta höyry toivottavasti ei nouse, vaan sieltä löytyy edelleen sama SRT8-käsittelyn saanut 6,4-litrainen HEMI-kone kuin muistakin erikoismalleista.

Auton ulkokuori on nyt häijyn punamusta. Myös viisipuolaiset vanteet ovat Red Vaporissa kokonaan uutta muotoilua.

Vaikka Jeepin muskelimaasturi jääkin paperilla huipputehoissa muista jälkeen, ei sen suoritusarvoissa silti ole juurikaan moittimista. Sataseen Red Vapor ampaisee 5 sekunnissa, ja laukkaa tarvittaessa 257 km/h huippuvauhdilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt