Bentley Mulsanne Speed on valmistajan ylellisin auto - Autot - Ilta-Sanomat

Bentleyn uusi lippulaiva vääntää asvaltin mutkalle!

Julkaistu: 3.10.2014 6:06

Ikoninen brittivalmistaja Bentley julkaisi Pariisin autonäyttelyssä uuden lippulaivansa. Mulsanne Speed –nimeä kantavan jättiläisen luvataan olevan luksuksen ja suorituskyvyn huipentuma.

Entinen Rolls-Roycen sisarmerkki Bentley kilpailee kovaa maailman hienoimpien autojen markkinoilla. Nyt sen tähänastinen lippulaiva Mulsanne on saanut yläpuolelleen entistäkin vauhdikkaammin kulkevan version, joka Bentleyn perinteitä noudattaen on ristitty lisänimeltään Speediksi.

Mulsanne Speed on koriltaan samanlainen kuin tavallinenkin Mulsanne, ja lisäarvo kuljettajalle tuotetaan nyt väkevämmällä moottorilla ja tarkemmalla ajettavuudella. Konehuoneessa peuhaa parhaita traditioita vaalien 6,75-litrainen V8-moottori ryyditettynä kahdella pakokaasuahtimella.

Voimaa saadaan ulos 537 hevosvoimaa, mutta vieläkin vakuuttavampi on ilmoitettu vääntömomentti: 1100 Nm. Tämän auto tuottaa jo käyntinopeudella 1750 r/min, ja voimansa turvin Mulsanne Speed linkoaa satasen nopeuteen 4,9 sekunnissa.

Ulospäin Speed-versio erottuu muutamalla eri tavalla: sen maski on mustaksi käsiteltyä ruostumatonta terästä, vanteet ovat Speediin varta vasten suunnitellut, ja pakokaasut höngitään ulos kahden tuplapakoputken kautta.

Sisältä auto on juuri niin ylellinen kuin lippulaivalta voisi odottaa: päivänselviä nykyvarusteita ovat iPad-sopivat latausliittimet sekä Wi-Fi-verkko, mutta vanhasta eleganssista muistuttavat myös lisävarusteena saatava samppanjajäähdytin kristallilasein sekä Naim:in valmistama, 14-kaiuttimella varustettu 2200-wattinen äänentoistojärjestelmä.

Asiakastoimitukset alkavat talvella – vielä ehtii siis tilaamaan omansa, jo kenties ennen joulua?