Mercedes-Benz esittelee Pariisin autonäyttelyssä päivitetyn B-sarjan - Autot - Ilta-Sanomat

Pariisin autonäyttely: Mercedes-Benz kohdistaa huomion A:sta B:hen

Julkaistu: 1.10.2014 23:15

Mercedes-Benzin suomalaisittain mielenkiintoisin näyttely-uutuus on kevyessä kasvojenkohotuksessa ilmettään piristänyt B-sarjalainen.

Keulamuodistuksen ohella tarjolla on myös uutta tekniikkaa ja päivitettyjä moottoreita. B-sarjan mallivalikomista löytyy tästä eteenpäin muun muassa 1,6-litrainen, 154-heppainen B200-bensiiniversio, josta irtoaa arkimukavaksi tituleerattava 250 Newtonmetrin vääntö.

Päästölukema manuaalivaihteisena on 130g/km ja seitsemänportaisena automaattina 125g/km. Myöhemmin tarjolle tulee myös ladattava pistokehybridi.

Sisällä tarjolla on lähinnä aiempaa näyttävämpää ja hiotumpaa tietoviihdetekniikkaa. B-sarjalaisen omistaja voi muun muassa tarkistaa tankin polttoainetilanteen etänä älypuhelimella. Samalla tavoin onnistuu myös auton esilämmitys ja -viilennys. Kojelaudan monitoiminäytön koko on kasvanut kahdeksaan tuumaan.

Entistä enemmän turvavarusteita

Myös turvavarusteita on kehitetty edelleen. Mercedes-Benzin B-sarjan kasvojenkohotus näkyy ennen muuta keulassa, jossa komeilee nyt leveä kaksipuolainen maski lisävarusteisten led-valojen kera. Tyyli- ja varustetasot noudattavat nyt A-sarjasta tuttua linjaa. Tarjolla on luonnollisesti myös sporttia ja ylellisyyttä yhdistäviä AMG-paketteja.

Superlatiivien uudet AMG Mercedes-Benzit myös Suomeen

Pariisissa esiteltiin myös Mercedes-Benzin superlatiivinen S 65 AMG Coupe. Tuplaturbotetulla V12-moottorilla varustetusta kaksiovisesta irtoaa huimat 630 hevosta. Kiihtyminen sataan sujuu 4,1 sekunnissa.

Vakiovarusteena autossa on muun muassa tienpintaa ja -muotoja ennakoiva Magic Body Control -alusta. Auto löytyy myös Suomen maahantuontiohjelmasta.

Hieman, mutta vain hieman maanläheisempi AMG-versio on uusi C-sarja, josta on saatavana sekä sedan- että farmariversiot. Tehoversioita on niin ikään kaksi, 476 tai 510 hevosvoiman V8. Tämän hirmun myynti alkaa Suomessa helmikuussa 2015.

Mercedes Benzin B-mallista odotetaan kilpailijaa etenkin BMW:n uudelle 2-sarjan Active Tourerille.

MB AMG 65 S Coupé saapuu myös Suomeen ensi vuonna.

Mercedeksen C-sarjan AMG-malleja odotetaan Suomeen saapuviksi ensi vuoden puolella.