Uuteen tieliikennelakiin tulossa koko joukko aiemmin tuntemattomia ajoneuvoja

Tuleva uusi tieliikennelaki tulee jatkossa huomioimaan koko joukon nykylaissa tuntemattomia ajoneuvoja, kertoo Liikenne- ja viestintäministerön liikenneneuvos Kimmo Kiiski IS:lle.

Segway-henkilökuljetin on suosiossa etenkin Yhdysvalloissa.

22.9.2014 14:27

Kyseessä on niin sanottujen kevytajoneuvojen varsin kirjava joukko. Kyseisten laitteiden tekninen sääntely ei ole pysynyt kehityksen vauhdissa ja siitä on muodostunut hyvin epäyhtenäistä, kertoo LVM:n tuore selvitys.

Kattavasti kevytajoneuvojen teknistä luokittelua ja vaatimuksia on EU-maissa olemassa vain sähköavusteisista polkupyöristä ja niin sanotuista segway-henkilökuljettimista.

Esimerkiksi Hollannissa Hollannissa "segwayt" eli itsevetävät tasapainottuvat ajoneuvon päällä seisottavat laitteet hyväksytään liikenteeseen mopoiksi rekisteröitynä.

Jatkossa suomalainen lakiteksti tulee ottamaan tavalla tai toisella huomioon mm. seuraavat laitteet:

- itsevetävällä moottorilla liikutettavat tavara- ja lastenvaunut- potkulaudat apumoottorilla- itsevetävät tasapainottuvat ajoneuvon päällä seisottavat laitteet- potkupyörä, kick-bike (potkulaudan ja kävellen ohjattavan laitteen risteytys)- korilla/suojarakenteella varustetut polkupyörät (ns. kinnerit)- perävaunut ja taakse kytketyt laitteet itsevetävällä moottorilla- robotti- ja vihivaunut- erillisenä myytävät pääajoneuvoon kytkettävät poljettavat peräpyörät

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?