10 000 kuvaa! HU: Täällä sijaitsee pääkaupunkiseudun tuottoisin peltipoliisi

Julkaistu:

Kameravalvonnan nappaamien hurjastelijoiden määrä on kaksinkertaistunut vuoden aikana Helsingissä ja itäisellä Uudellamaalla.
Helsingin Uutisten mukaan eri puolille maata syntyi hetkellisiä valvontakatveita, kun kaikki poliisin kameravalvontakeskukset keskitettiin Malmille vuoden alussa. Poliisi kuitenkin halusi päästä kameravalvontatapauksille määritettyyn kiintiöön.

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein sanoo Helsingin Uutisille, että juttuvaje katettiin Helsingin ja Itä-Uudenmaan teiden entistä tehokkaammalla valvonnalla.

- Tämä ei johdu siitä, että esimerkiksi Kehä III:lla olisi hurjasteltu tavallista enemmän. Toisilla poliisilaitoksilla oli vain paremmat valmiudet kuvien tuottamiseen kuin toisilla, Pasterstein sanoo.

Helsingissä tapaukset kaksinkertaistuivat 17 000:een. Itä-Uudellamaalla määrä nousi 16 739 jutusta noustiin yli 25 000 juttuun. Länsi-Uudellamaalla huomautuksia, rikesakkoja ja päiväsakkoja on tullut viime vuoden tahtiin.

Pääkaupunkiseudun tuottoisin peltipoliisi sijaitsee Helsingin Uutisten mukaan Ala-Tikkurilassa. Se otti 10 503 kuvaa heinäkuun loppuun mennessä. Toiseksi ahkerin peltipoliisi seisoo Kehä III:lla Petikossa (9434 kuvaa) ja kolmanneksi ahkerin Helsingin Mechelininkadulla (8913 kuvaa).

Ilta-Sanomat selvitti marraskuussa 2013, mitkä olivat koko Suomen tuottoisimmat peltipoliisit. Tammi-syyskuussa 2013 kamera räpsyi useimmin Kehä III:n Mikkelän tolpalla. Toiseksi tuli Kehä III:n Lommilan peltipoliisi ja kolmanneksi Petikon kamera.

Juttua muokattu kello 12.15: Korjattu Mikkeli Mikkeläksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt