Philips: Väärennysilmiö yleistyi Suomessa - tällaisten ajovalopolttimoiden "hallussapito laitonta" - Autot - Ilta-Sanomat

Philips: Väärennysilmiö yleistyi Suomessa - tällaisten ajovalopolttimoiden "hallussapito laitonta"

Autojen ajovalomarkkinoilla on jatkuvasti enemmän liikkeellä väärennettyjä polttimoita ja huonoja kopioita, väittää Philips.

Kuvan autossa on laillinen, valmistajan asentama ajovalopolttimo.

5.3.2014 10:00

Väärennetyt tuotteet voivat vaarantaa kuljettajan turvallisuuden liikenteessä. Philips on aloittanut järjestelmällisen työn autojen ajovalopolttimoiden väärennöksiä vastaan ja esittelee ensimmäisenä markkinoilla aitoustodistuksen xenon-polttimoille.

Hyvät ajovalot ovat erittäin tärkeitä ajoturvallisuuden kannalta ja ne vaikuttavat sekä kuljettajan näkökykyyn että reaktionopeuteen.

Philips pitää väärennettyjen Philips-xenon-polttimoiden määrän kasvua markkinoilla vakavana ongelmana, sillä ne saattavat antaa kuljettajalle väärän turvallisuudentunteen tien päällä.

Siksi Philips Automotive tuo markkinoille teknologian, jonka avulla korjaamot ja kuljettajat voivat suojautua väärennöksiä vastaan.

- Kopioidut xenon-polttimot eivät valaise tietä kunnolla ja voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa onnettomuuksia. Uuden aitoustodistuksen avulla myyjien ja alan ammattilaisten on helppo varmistaa, että heillä on myynnissä aitoja tuotteita, mainostaa Toni Tammi, Philips Automotiven Suomen myyntipäällikkö.

Väärennettyjen polttimoiden myynti tai hallussapito on Tammen mukaan laitonta, mutta aiemmin väärennettyjen tuotteiden tunnistaminen on ollut vaikeaa.

- Jälleenmyyjämme ja autojen kuljettajat ovat vaikeassa tilanteessa, kun markkinoilla liikkuu kopioita.

Nyt jokaisessa Philips-xenon-polttimopakkauksessa on aitouden varmistava turvakoodi. Sen lisäksi xenon-polttimoiden aitouden voi nopeasti ja helposti varmistaa verkossa.

Onko turvakoodi hyvä ajatus vai pidätkö koodia pelkkänä markkinointikikkana? Voiko väärennetty ajovalotuote olla mielestäsi todellinen uhka kuluttajalle? Kommentoi alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?