Business-paketilla suuret säästöt - Autot - Ilta-Sanomat

Business-paketilla voi saada suuret säästöt

Niin sanottu business-paketti voi olla kannattava valinta. Ohjehintaisiin varusteisiin nähden säästö kipuaa jopa tuhansiin euroihin.

BMW- ja Audi-asiakkaat valitsevat uuteen autoonsa business-paketin lähes aina. Uuden Volvon ostajista paketin ruksii keskimäärin vajaa puolet. Bisnesmallistoja löytyy nykyään premium-merkkien ohella myös niin sanotun halvemman imagon tuotteista.

13.2.2014 13:45

Business-nimeä kantavat varustepaketit eivät ole enää pitkään aikaan olleet pelkkä työsuhdeautoilijoiden herkku. Bisnespakettia hyödyntäen myös yksityisautoilija voi säästää varustehankinnoissaan, parhaimmillaan jopa tuhansia euroja.

Yksityisautoilijalle business-paketti on houkuttava vaihtoehto erityisesti siksi, että paketteihin on yleensä koottu tärkeimmät lisävarusteet, mutta samalla kokonaisuuden hinta on painettu alas. Tämä tosin edellyttää, että vertailu suoritetaan samoihin, mutta hinnastosta erikseen ruksittuihin herkkuihin nähden.

Useimmiten bisnesvarusteet ovat aidosti ekstraa, mutta joissain tapauksissa business-listalle on laitettu sellaisiakin varusteita, jotka kuluttajan on käytännössä pakko ostaa. Hyvänä esimerkkinä toimii reilusti yli 50000 euron hintaisen Audi Q5:n perusvarusteista puuttuva vakionopeussäädin.

Perusmallia paremmat ksenon-valot kuuluvat business-varusteiseen Volvoon.

Toisaalta bisnesvarusteiden hankkija voi saada lisäetua paremmasta arvon säilymisestä.

Käytetyn auton kaupassa kun varsinkin yksittäin ostetuilla lisävarusteilla on sellainen ikävä ominaisuus, että niiden arvo tuppaa kuoleentumaan viimeistään kolmen vuoden sisällä. Sitä vastoin, jos auton perushintaan sisältyvät kaikki tarvittavat varusteet, niin varusteilla on periaatteessa sama jäännösarvo kuin itse autolla.

Business-paketti vai alennus?

Vastapainoksi business-malleista ei kuitenkaan juuri myönnetä alennuksia.

Business-malli on jo omalla tavallaan tarjouskampanja, jossa paketoidaan tiettyjä nimenomaan työsuhdeautoilijan kannalta toivottuja hyödyllisiä varusteita ja hinnoitellaan paketti kilpailukykyisesti, Volvon tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck tähdentää.

Mitä sitten business-varusteluun sijoitetulla rahalla saa ja mihin hintaan?

Premium-merkeillä paketteihin kuuluvat pääsääntöisesti ksenon-valot, pysäköintitutka taakse, automaatti-ilmastointi, aluvanteet, bluetooth-yhteys ja vakionopeudensäädin.

Esimerkiksi Audi A3 Sedanin kohdalla business-varusteista joutuisi maksamaan yksittäin ruksittuna yhteensä lähes 4000 euroa.

Business-varusteltuna lisähintaa kertyy perusmallin päälle noin tuhat euroa, joten säästö on merkittävä, mikäli kaikille varusteille on todellista tarvetta.

Tehdasnavi ei ole ihan vielä business-pakettien peruskauraa, mutta suosio nousee kohisten.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio arvelee, että seuraavaksi business-paketeissa yleistyvät tehdasasenteiset navigaattorit. Sellainenkin löytyy - yllättävää kyllä - tuiki tavallisesta Kia Cee?distä, joka lienee markkinoiden parhaiten varusteltu business-versio hintaluokassaan. Autoon on ladattu likimain kaikki mahdollinen sähkösäätöistä etujakkaraa, pysäköintiavustinta ja panoraama-kattoikkunaa myöten.

Avattava lasikattoluukku on yleensä ruksittava erikseen. Kiassa sekin kuuluu yllättäen pakettiin.

Hinnallakaan varustelu ei ole pilattu. Ero normaalimalliston huipulla olevan TX-version ja business-mallin välillä on reilut 400 euroa.

Esimerkkiautojen tärkeimmät business-varusteet vakiovarusteiden lisäksi

Volvo V40 D2 Business aut Ksenon-ajovalot Alumiinivanteet (16") Audiojärjestelmä Pysäköintiapu taakse Automaattinen ilmastointi Nahkainen ohjauspyörä Vakionopeudensäädin Bluetooth-järjestelmä Hinta business-varustuksella 29 932 euroa, ilman varustusta 28 084 euroa. Hintaero 1 848 euroa

Kia Cee'd 1.6 CRDi Business SW A/T Ksenon-ajovalot Automaattinen kaksialueilmastointi Digitaalinen mittaristo monitoiminäytöllä Avaimeton käynnistys ja lukitus Edestä avattava panoraama-kattoikkuna Bluetooth-järjestelmä Kevytmetallivanteet (17") Peruutuskamera Pysäköintitutkat edessä ja takana Automaattinen taskupysäköintijärjestelmä Sähkösäätöinen kuljettajan istuin Integroitu navigaattori Hinta business-versiona 32990 euroa, ilman varustusta 32560 euroa. Hintaero 430 euroa

Audi A3 Sedan Business 1.4 TFSI Ksenon-ajovalot ja led-huomiovalot Nahkapäällysteinen ohjauspyörä Audiojärjestelmä Bluetooth-järjestelmä Vakionopeudensäädin Akustinen pysäköintijärjestelmä takana Hinta business-versiona 31 022 euroa, ilman varustusta 29 991 euroa. Hintaero 1 031 euroa

BMW 316i TwinPower Turbo A Business Automatic 8-portainen automaattivaihteisto Ksenon-valot Vakionopeudensäädin Peruutustutka taakse Bluetooth-järjestelmä Kääntyvät takaselkänojat Hinta business-varustuksella 37 395 euroa, ilman varustusta 36 399 euroa. Hintaero 996 euroa

Mercedes-Benz CLA 180 BE Premium Business Aktiivinen pysäköintiavustin pysäköintitutkalla Nahkapäällysteinen ohjauspyörä Ksenon-ajovalot ja led-päiväajovalot Etuistuinten mukavuuspaketti Hinta business-varustuksella 35 302 euroa, ilman varustusta 33 985 euroa. Hintaero 1 317 euroa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?