Suomalaisten ykkösauto saksalaiskuluttajien hampaissa: “Ongelmia ja valituksia päivittäin”

Julkaistu:

Saksalaiskuluttajat arvostelevat Volkswagenin jakoketjuongelmia edelleen, eivätkä DSG-vaihteistojenkaan ongelmat näytä poistuvan herkästi.
Vuoden auto 2013, Volkswagen Golf, on myös Suomessa hyvin suosittu automalli. Se oli maamme myydyin henkilöautomalli viime vuonna 5064 rekisteröidyllä kappaleella. Suosikki-Volkswagen oli myös Vuoden Auto Maailmassa 2013 ja Vuoden Auto Japanissa 2013/2014.

Mekaniikkamurheita

Käytettynä – ehkä jo parin-kolmen vuoden ikäisenä – Volkswagen saattaa kuitenkin tulla omistajalleen kalliiksi ylläpitää. Syynä ovat saksalaismerkkiä edelleen vaivaavat, monille jo tutuksi tulleet tekniikkamurheet.

Saksalainen Auto Bild raportoi tuoreessa, mittavassa laaturaportissaan, että Volkswagenia painavat edelleen kuluttajien suunnalta päivittäin esiin nousevat, erityisesti TSI-moottoreiden jakoketjuongelmat. TSI-bensiinimoottoreita käytetään monissa Volkswagenin malleissa. Auto Bildin mukaan jakoketjuongelmat vaivaavat kuluttajia edelleen, ongelmaan liittyvästä laajennetusta takuusta huolimatta.

Automaattisia ongelmia

Volkswagenia arvostellaan Saksassa lisääntyvissä määrin myös DSG-vaihteistoihin liittyvissä ongelmissa. Valitukset koskevat nyt 7-vaihteisen DSG-kaksikytkinvaihteiston rikkoutumiset.

Myös Suomessa Volkswagen on toteuttanut DSG-kampanjan, joka ei ole takaisinkutsu. Saksalaisvalmistajan mukaan osassa sen 7-vaihteisin DSG-vaihteistoin varustetuissa autoissa saattaa kuumissa ja kosteissa ilmasto-olosuhteissa ilmetä vaihteiston sähköhäiriö. Kiinassa satojatuhansia autoja on kutsuttu korjaamokäynnille.

Ota kantaa

Onko Volkswagenin TSI- ja DSG-ongelmia mielestäsi korostettu liikaa?

On 22% Ei ole 78%
Ääniä yhteensä 30795

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt