Autot

Rekisterikilvistä loppuvat tulevaisuudessa merkit - Trafilla ei vielä minkäänlaisia suunnitelmia

Julkaistu:

Helsingin Sanomien mukaan Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ei ole varautunut millään tavalla tulevaan rekisterikilpimuutokseen.
Kyseessä on kolme kirjainta ja kolme numeroa sisältävien tunnusyhdistelmien loppuminen, joka on HS:n mukaan edessä mahdollisesti jo 2020-luvun alussa. Nykymallin korvaajaksi voisi silloin tulla esimerkiksi seitsenmerkkinen tunnus.

Uudesta kilpimallista ei kuitenkaan ole alustaviakaan suunnitelmia, kirjoittaa HS. Kyseessä on mahdollisesti jopa erittäin merkittävä muutos suomalaiseen liikennemaisemaan.

"Trafin mukaan nykyiset kuuden merkin rekisterikilvet riittävät vielä noin 10-15 vuotta. Siksi edes suunnitelmia uudesta mallista ei ole olemassa", HS kirjoittaa.

Mitä mieltä olet, tulisiko viranomaisilla olla jo suunnitelma miten toimitaan kun kilvistä loppuvat vapaat tunnukset? Minkälainen kilpi Suomeen sopisi? Voisiko rekisterikilpi olla silloin esimerkiksi sähköinen? Kommentoi alla.

Ota kantaa

Onko rekisteritunnuksen merkkimäärä ja -muoto mielestäsi tärkeä osa suomalaista kaupunkikuvaa?

On, kansalaisten pitäisi saada vaikuttaa asiaan 16% On, mutta virkamiehet saavat aikanaan päättää millainen on uusi tunnus 16% Ei ole, ihan sama mitkä kilvet autossa on 68%
Ääniä yhteensä 8917

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt