Varo: Autojen hintatiedoilla rahastettu reippaasti - tililtä hävinnyt 69 euroa!

Kuluttajaviranomaisille on tullut lukuisia yhteydenottoja käytettyjen autojen hintoihin liittyvästä arviointipalvelusta. Palvelun nimi muistuttaa toista vastaavaa hintapalvelua.

Käytetyn auton laskennallinen arvo riippuu muun muassa ajetusta kilometrimäärästä ja vastaavien autojen yleisestä hintatasosta.

4.9.2013 11:00

Lukuisat asiakkaat ovat yllättyneet Autonarvio.com -palvelun maksullisuudesta ja siitä, että hintakyselyä ei voi peruuttaa samalla lailla kuin verkkokauppaostoksia. Monille on tullut lisäksi yllätyksenä, että auton hintatietojen määrittely Autonarvio.com:n kautta maksaa peräti 69 euroa.

Autonarvio.com kertoo auton arvon muun muassa vuosimallin, mittarilukeman ja tiettyjen rekisteritietojen perusteella. Kyselyn hinta on esillä pienellä.

Kuluttajan kannalta hämäävyyttä lisää myös itse nimi. Esimerkiksi Iltalehden autosivujen kautta pääsee Autoarvio.fi -nimiseen vastaavaan palveluun, joka ei kuitenkaan ole sama tuote.

- Verkossa ei voi vain olettaa, että siellä tarjotut palvelut ovat ilmaisia. Ennen tilauksen hyväksymistä tai palvelun aloittamista kannattaa aina lukea sopimusehdot huolellisesti ja tarkistaa, maksaako palvelu jotain, sanoo kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen.

Kuluttajansuojalain perusteella valtaosalla verkkokaupassa myydyistä tuotteista on 14 päivän peruuttamisoikeus. Tämä oikeus ei kuitenkaan koske Autonarvio.comin kaltaisia palveluita, joissa palvelun suorittaminen tai sen toimittaminen sähköisesti on kuluttajan suostumuksella aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä ja kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta tilausvahvistuksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?