Nyt se alkoi: 200 robottia käynnistyi Suomessa

Julkaistu:

Valmet Automotive on aloittanut Mercedes-Benzin A-sarjan valmistuksen Suomessa.
Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus on käynnistynyt Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa tuotantosuunnitelman mukaisesti. Valmistussopimuksen mukaan Valmet Automotive valmistaa yli 100 000 A-sarjan autoa vuosina 2013-2016.

Tuotannon valmistelut A-sarjaa varten käynnistettiin Uudessakaupungissa välittömästi, kun Daimler AG ja Valmet Automotive olivat julkistaneet yhteistyösopimuksensa viime heinäkuussa. Osana tuotannon valmisteluja Valmet Automotive on suunnitellut ja toteuttanut Uuteenkaupunkiin täysin uuden, alan johtavia ratkaisuja hyödyntävän hitsaamon, jonka automaatioaste on yli 90 prosenttia. Hitsaamossa on kaikkiaan noin 200 robottia. Muutoksia on tehty myös maalaamon sekä kokoonpanon tuotantolinjoihin.

Töitä myös ihmisille

Mercedes-Benzin A-sarjan tuotanto työllistää Valmet Automotiven koko nykyisen tuotantohenkilöstön. Vuosien 2013-2014 aikana rekrytoidaan noin 300 uutta autonrakentajaa. Henkilöstöä on koulutettu A-sarjan valmistusta varten useita kuukausia ja noin 100 henkilöä on käynyt opiskelemassa tuotantotekniikkaa ja työmenetelmiä Mercedes-Benzin tehtaalla Rastattissa. Lisäksi Mercedes-Benzin asiantuntijoita on työskennellyt Uudessakaupungissa tukemassa Valmet Automotiven tuotannollistamisprojektia.

- Mercedes-Benzin A-sarjan tuotannon aloitus on merkittävä tapahtuma Valmet Automotiven historiassa, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Risto Hukkanen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt