Venäläinen Yo-Avto kehittelee ladattavaa maakaasuhybridiä - Autot - Ilta-Sanomat

Venäjältä kuuluu kummia - uusi mielenkiintoinen ladattava maakaasuhybridi kehitteillä

Julkaistu: 27.7.2013 6:38

Venäjän autoteollisuus nostaa päätään kovaa vauhtia.

Venäjän autoteollisuus tuntuu olevan hyvässä nosteessa. Rajan takaa tulee jatkuvasti autouutisia, joista joidenkin soisi kantavan ihan loppuun saakka.

Venäläinen Yo-Avto -niminen yhtiö on kehitellyt jonkun aikaa mielenkiintoista vähäpäästöistä autoa. Auto, jonka nimi on ë-mobile, on vielä prototyyppiasteella, mutta Yo-Avto on luvannut, että se olisi tuotannossa asti vuoden 2015 aikana. Pieniä viivästyksiä tuotekehittelyssä on ollut, sillä alkuperäinen tavoite auton tuotannosta oli jo tämän vuoden aikana.

Yo-Avton prototyyppi on toteutuessaan varsin ympäristöystävällinen. Auto on ladattava hybridi, jonka polttomoottori toimii maa- tai biokaasulla. Myös perinteinen bensiini käy luonnollisesti.

Autossa on Fiatin valmistama 1,4-litrainen bensiinimoottori. Hybriditekniikan yhteistehoksi ilmoitetaan noin 134 hevosvoimaa. Eurooppalaisen testisyklin mukaan auton kulutus on bensiinillä ajettaessa 3,5 litraa sadalla. Auton toimintasäteeksi ilmoitetaan lähes 700 kilometriä.

Auto on myös nelivetoinen hybriditekniikkansa ansiosta.

Yo-Avton omistajapohja on varsin vakaa. Suurin omistaja yhtiössä on Mikhail Prokhorov, yksi Venäjän rikkaimmista miehistä. Vuonna 2012 hän mahtui maailman 60:n rikkaimman henkilön joukkoon.

Prokhorovin omaisuuden arvon on sanottu olevan noin 13 miljardia dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?