Nissan 50 vuotta Suomessa - Ilta-Sanomat esittelee vanhat suosikkimallit - Autot - Ilta-Sanomat

Tästä Datsunista kaikki alkoi – muistako vielä nämä Suomi-autot?

Ensimmäiset Datsunit tulivat Suomeen päivälleen 50 vuotta sitten.

Kuvan Datsun Bluebird saapui rahtilaivalla Suomeen päivälleen 50 sitten.­

10.10.2012 16:00

Nissan juhli tänään 50-vuotistaivaltaan Suomessa esittelemällä vanhoja suosikkimallejaan Helsingin Kaapelitehtaalla. Datsunin ja sittemmin Nissanin maahantuonnin aloittamisesta tuli tänään kuluneeksi päivälleen 50 vuotta. Suomi oli Euroopassa ensimmäinen maa, joka aloitti virallisesti Datsunin maahantuonnin. Tosin huhuja Datsunien maahantuonnin aloittamisesta liikkui jo keväällä 1962, sillä jätkäsaaressa oli nähty Datsun Bluebird.

Laajamittaisen maahantuonnin mahdollistui kuitenkin kesällä 1962, kun henkilöautojen tuontisäännöstely poistettiin. Autokeskus Oy sopi Datsun-autojen maahantuonnista Nissan Motor Companyn kanssa ensimmäisenä Euroopassa. Ensimmäiset 713 Datsun Bluebirdiä saapuivat Suomeen 10.10.1962 rahtialus Pireuksella. Autot olivat keskenään identtisiä sedan-malleja kolmessa eri värissä: valkoisena, punaisena ja sinisenä.

Kaapelitehtaalla oli keskiviikkona näytillä Nissanin tärkeimmät myyntimallit vuosikymmenten ajalta. Paikalla oli mm. kaksi Bluebirdiä, jotka saapuivat ensimmäisten autojen joukossa Suomeen.

Lavalle ajettiin myös uudenveroinen Datsun 100A. Rekisteröimättömässä, loistokunnossa säilyneellä yksilöllä on ajettu alle 100 kilometriä.  

Bluebird oli tehty 60-luvulla japanilaisten mittojen mukaan. Keskiverto japanilaismies oli vain 160 senttiä pitkä. Silti auto täytti hyvin suomalaisten kuljetustarpeet.­

Tällä Kaapelitehtaalla nähdyllä Datsun 100A:lla on ajettu vain alle 100 kilometriä!­

Vuonna 1979 markkinoille tuli Datsun Cherry,­

Nissan Sunny.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?