Autot

Tässä ovat vuoden 2012 mieleenpainuvimmat automallit - IS:n autotoimitus listasi!

Julkaistu:

Autovuosi 2012
IS Autojen ja Auto Bild Suomen yhteistoimituksen jäsenet nimesivät mieleenpainuvimmat autot vuodelta 2012.

Jani Kivirannan valinnat


1. Kia Cee’d Sportswagon 1.6 CRDi EX AT

"Tässä pelissä on asiat kohdillaan mukavuudesta tyyliin, laadusta tinkimättä. Kian napakympillä ajellessa oli fiilis katossa ja itsetunto korkealla: katsokaas millainen peli mulla on! Kukaan tuskin huomasi ja tutut vaivaantuivat hehkutuksistani."


2. Suzuki Swift Sport
"Alle 23 tonnilla saa ksenonvaloja myöten varustellun auton, jonka vapaastihengittävä moottori kiertää raivoisasti yli seitsemään tonniin ja perän saa halutessaan helposti hallittuihin luistoihin. Ajajan ylistyksen viimeistelee hyvät äänet."3. Opel Astra OPC
"Mahtava ratalelu! Nöyrä ja tarkka auto sopii täydellisesti ajotyyliini. Tahdin ja ajolinjan määrää yksin kuski eikä auto. Paljon tehokkaammatkin urheiluautot jäävät radalla jalkoihin."


Juha Peltosen valinnat

1. Kia Optima 1.7 CRDi
"Ensimmäiset Optimat saatiin Suomeen parhain varustein, ja version hinta-laatusuhde sekä tilankäyttö ovat erinomaiset. Malli sopii amerikkalaistyylistä mukavuutta arvostavalle. Laadukas ison sedanin meininki."


2. Ford Focus EcoBoost 1.0

"Fordin litrainen turboahdettu kolmisylinterinen tarjoaa kokoisekseen hämmästyttävän suurta ja laaja-alaista vääntömomenttia, joten ei ihme, että sitä saa Focusin ohella jopa Mondeoon. Ehdottomasti yksi hienoimmista uutuusmoottoreista."

3. Dacia Sandero Stepway
"Stepway edustaa Dacian uusinta teemamuunnelmaa, jossa viehättävät edullisen hinnan ja perustekniikan ohella crossoverina reilu maavara, vakio ESC sekä mukavat ajo-ominaisuudet, hydraulista ohjaustehostinta unohtamatta."


Lauri Puintilan valinnat

1. Toyota Auris
"Toyota Auris on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Vanha tylsä Auris on muuttunut yhdeksi luokkansa vetovoimaisimmista tähdistä. Erityisesti farkkumallilta on syytä odottaa Suomessa paljon."


2. Peugeot 208
"Haastavia aikoja elävä Peugeot toi markkinoille 207:n korvanneen 208-mallin. Auto ilahdutti paitsi ajettavuudeltaan myös ulkonäöltään. Hinta-laatusuhde on luokkansa huippua."


3. Volvo V40
"Volvo nousi uudelle tasolle V40-mallin myötä. Trendikäs V40 on omistajalleen muutakin kuin pelkkä auto. Ohjaustunnoltaan V40 on paras nyky-Volvoista."Manu Tuppuraisen valinnat

1. Fisker Karma
"Poikkeuksellinen muotoilu, täysin massasta erottuva ajoelämys. Kovempaakin suorituskykyä on nähty, mutta tapa, millä Karman kaksi sähkömoottoria antavat potkun, on erikoinen."


2. BMW M550dA Touring
"Maailman ensimmäinen kolmella ahtimella varustettu dieselmoottori on upea. 381-hevosvoimaa yhdessä hienosti viritetyn alustan kanssa antavat arjenkin ulkopuolella elämyksiä, mutta polttoaineenkulutus pysyy aisoissa."


3. Mazda CX-5
"Ei mitään erikoista, mutta kokonaisuutena erinomainen perheauto. Tilat, tilankäyttö, ajettavuus ja muut ominaisuudet ovat tasapainossa. Mazdan Skyactiv-teknologian ensimmäinen tekele ja teknologia tuntuisi toimivan."Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt