110 Miniä valtasi Tampereen keskustorin - katso video

rac

Julkaistu:

Brittiläinen Mini-automalli on klassikko, jonka kaikki autoilijat muistavat - niin kaduilta bongattuina kuin Mr. Beanin kulkuneuvonakin.
Vaikka Minien maahantuonti Suomeen loppui jo kauan sitten, niin minifaneja riittää edelleenkin. Suomen Minikerho Flying Finns ry viettikin 30-vuotisjuhliaan Tampereen keskustorilla 9.6.2012, tuoden näin upeat niin uudet kuin vanhatkin kulkuneuvonsa kaiken kansan ihasteltavaksi.

Minikerhossa on kaikkiaan noin 700 jäsentä, jotka viettävät normaalisti monia vuotuisia juhliaan sivummalla suuren yleisön silmistä.
30-vuotisjuhlat olivat kuitenkin oivallinen syy vallata keskustori, jonne saapuikin runsain määrin niin Mineistä kiinnostuneita autojen ystäviä, satunnaisia ohikulkijoita kuin myös ilahtuneita turisteja.

Minejä olikin ihmeteltävänä mitä erilaisimpia - niin uusimmista malleista aina historiallisiin museoautoihin, pakettiautoihin, matkailuversioihin, lava-autoihin ja urheilullisempiin avomalleihin.
Kaiken kaikkiaan paikalle saapui omin voimin noin 110 miniä.

Paikalla oli ihasteltavana myös Suomen vanhin Mini.

Rajavartiolaitoksella työskentelevä Tero Grönfors omistaa vuonna 1959 valmistetun, automallin ensimmäistä vuosikertaa edustavan Minin, joka on yhä upeasti täysin alkuperäisessä muodossaan. Autossa on yhä alkuperäinen maalipinta, moottori ja varusteet, mitä nyt alkujaan Ruotsiin maahantuotuun malliin asennettiin maahantuojan toimesta lämmityslaite.

IS TV pääsi Grönforsin pehmeästi hyrräävän autoklassikon kyytiin - katso videolta miltä kyyti näyttää!

Lisää Mineistä osoitteissa www.mcff.net ja www.gronforsracing.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt