Täh? Autotallissa ei saa korjata autoa!

Näitä ohjeita rikkomalla voit menettää vakuutusrahat ja joutua jopa pihalle tallistasi. Kieltolistalla ovat muun muassa asennusoluiden säilytysjääkaappi ja ylimääräinen rengaskerta.

28.12.2011 15:16 | Päivitetty 28.12.2011 23:36

Pelastus- ja rakennusviranomaiset ovat autotallien osalta tiukkoja. Yleisestä luulosta ja käytännöistä poiketen talleissa ei saa juurikaan korjailla autoja eikä edes juuri säilyttää tavaraa. Taloyhtiöt voivat lisäksi ylläpitää vieläkin tiukempia käytäntöjä. Yhtiöillä on ohjeiden rikkojille myös sanktiomahdollisuutensa, esimerkiksi kyseisen tallin tilapäinen haltuunotto.

Lue alta viranomaisen ohjeet ja kerro alla olevan kommenttilaatikon kautta mihin sinä talliasi käytät.

Autosuoja on tarkoitettu vain moottoriajoneuvojen säilyttämistä varten. Autosuojan käyttötarkoitus mainitaan voimassa olevassa rakennusluvassa. Autosuojaa ei saa käyttää rakennusluvan vastaisesti, kuten varastona, toimistona, korjaamona, asuntona, tulityöpaikkana, liike- tai kokoontumistilana tai työpajana.

Moottoriajoneuvon lisäksi pienessä alle 60 m2:n autosuojassa saa säilyttää:

* Auton huoltoon tarkoitettuja työkaluja. Ei kuitenkaan kaasuhitsauslaitetta, johon kaasupullot on kytketty. *Tarpeelliset hyllyt ja kannattimet, suosituksena palamattomasta materiaalista. * Polkupyöriä ja muita ulkoliikuntavälineitä, kuten suksia. * Yhden vaihtorengaskerran / autopaikka. * Auton lisävarusteita, kuten polkupyörätelineen, suksiboksin, kattotelineet ym. * Auton peräkärryn, mopon tai moottoripyörän, veneen perämoottorin, moottorikelkan, moottorisahan ja ruohonleikkurin. * Säilytyksessä on huomioitava yleinen siisteys ja järjestys.

Palavat nesteet ja kaasut sekä aerosolit

Autosuojassa saa säilyttää enintään 60 litraa erittäin helposti syttyviä, helposti syttyviä ja syttyviä palavia nesteitä ja kaasuja. Näitä ovat mm. moottoribensiini, mineraalitärpätti, ohenteet, öljymaalit, aerosolimaalit, osa puhdistusaineista ja tuulilasinpesunesteistä.

Lisäksi autosuojassa saa säilyttää enintään 200 litraa palavia nesteitä, joiden leimahduspiste on yli 55 °C (kevyt polttoöljy ja diesel). Nestekaasua saa säilyttää enintään 25 kiloa. Nestekaasua saa säilyttää vain maanpäällisessä autosuojassa.

Palavien nesteiden ja kaasujen säilyttämisessä on huomioitava seuraavat vaatimukset:

* Säilytystilan on oltava hyvin tuulettuva. * Säilytysastiat on pidettävä siten sijoitettuina, etteivät ne pääse kuumenemaan lämmityslaitteiden tai auringonvalon johdosta. * Säilytysastioissa on oltava tiiviisti suljettuna pidettävä kansi. * Palavia nesteitä tai kaasuja ei saa käsitellä autosuojassa. * Kaasupullot tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle ulko-ovea.

Sähkölaitteet

Autosuojassa olevien sähkölaitteiden on oltava ehjiä sekä oikein asennettuja. Autosuojassa ei tule käyttää sähkölaitteita, jotka eivät kuulu sen käyttötarkoitukseen. Näitä laitteita ovat mm. jääkaapit, pakastimet, mikroaaltouunit, kahvinkeittimet.

Lähde: Helsingin pelastuslaitos

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?