Volkswagen Golf Variant: Yleisön pyynnöstä

Julkaistu:

Volkswagen Golfin farmariversio tulee entistä tilavampana.

Volkswagen Golfin uuden farmariversion tulo on vähän nolo juttu yhtiön johdolle. Herrat olivat nimittäin päättäneet, että Golfista ei enää tarvita farmariversiota.

Markkinoille oli tuotu tila-auto VW Touran vuonna 2003 ja perus-Golfia korkeampi Golf Plus 2005. Niiden piti ajaa farmarimallin asia, kun Volkswagen nykyaikaisti ilmettään. Eri maista alkoi kuitenkin sadella viestejä, että kun Golf uudistui, asiakkaat odottivat uutta versiota myös farmarimallista. Touran ja Golf Plus eivät kelvanneetkaan perinteisille Golfin ostajille.

Volkswagen menetti asiakkaita. Ilmiö nähtiin Suomessakin.Yhtiön johto pyörsi päätöksensä, ja nyt Golfin uusi farmarimalli Variant on valmis. Tuotantolinjat Meksikon-tehtailla jyskyttävät niin, että saksalaiset saavat auton jo ensi kuussa ja muu Eurooppa myöhemmin kesällä. Suomeen uusi malli ehtii elo-syyskuussa.Golf Variantin koko idea on sen tavaratilassa. Uudessa mallissa se on aikaisempaa selvästi suurempi ja monikäyttöisempi. Kun autoon tuli 16 senttiä lisää pituutta, suurin osa kasvusta siirrettiin tavaratilaan.

Pisimmillään takimmaisen penkkirivin selkänojat kaadettuina tasainen tavaratilan lattia on nyt 170 senttiä pitkä. Sille voi pinota jo yhtä ja toista. Litroissa mitattuna tilaa on 1.495. Koeajolenkillä Hannoverin ja Wolfsburgin ympäristössä kokeilimme 1,9-litraisella turbodieselillä ja 1,4-litraisella kaksoisahdetulla bensiinimoottorilla varustettua Variantia.

Tavaratilassa ei ollut nyt kuormaa, mutta kumpikin moottori jätti vaikutelman, että kontin saa lastata vaikka täyteen ja silti mennään kevyin askelin.

Moottorit ovat Volkswagenin muista malleista tuttuja, mutta 1,4-litraista ei voi olla edelleen ihastelematta. Mekaanisen ahtimen ja pakokaasuahtimen yhdistelmä saattaa häpeään amerikkalaisen autosloganin, jonka mukaan mikään ei korvaa kuutiotuumia.

Kyllä korvaa. Kaksoisahdettu moottori korvaa.

Volkswagen Golf Variant: Yleisön pyynnöstä

Mikä: Keskikokoluokan farmariauto.

Mitat: 4,55 m, leveys 1,78 m, korkeus 1,50 m, akseliväli 2,57 m, tavaratila 5051.495 l.

Moottorit: Vaihtoehtoina kaksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria.

Hinta: Toistaiseksi päättämättä.

Milloin: Loppukesästä.

KIITÄMME:

MOITIMME: