Voi ei! Kokoomuspoliitikon Porsche juuttui töyssyyn

Julkaistu:

Kokoomuksen helsinkiläisen kunnallispoliitikon Pauli Leppä-ahon mitta on täysi. Hän ei nimittäin pääse Porschellaan pois kotikadultaan.

Kaupunki on rakentanut Mellunkylän Rekitielle hidasteita, jotka ylittävät Porschen maavaran.

- Kaistapäät tekivät pomppuradan. Olen blokeerattu. Tämä on tahallista haitantekoa ja vahingontekoa, Leppä-aho sanoo.

- Terroria ja sabotaasia!

Leppä-ahon Porsche Carrera Targan maavara on kahdeksan senttiä, kuormattuna viisi. Sen pitäisi Leppä-ahon mielestä riittää Helsingissäkin, sillä auto on tyyppihyväksytty koko EU:n alueella. Rekitiellä Leppä-aho on mitannut vatupassilla ja kepillä kymmenensenttisiä hidasteita.

Porschen alumiinisen öljypohjan vauriolle tulee hintaa 15 000 euroa. Alustan ilmanohjaimet maksavat 50-100 euroa ja pohjan ruosteeneston paikkaus 300-1 000 euroa.Porschella on lisäksi erittäin suuri tunnearvo.

- Tämä on neljäs Porscheni. Olen rakastunut siihen kuin naiseen, sen muotoihin ja niiden hipelöintiin. Täydellinen auto!

Leppä-aho ei aio jäädä Porschensa kanssa hidasteeseen makaamaan. Hän tekee valtuustokysymyksen heti, kun saa siihen kolmantena varavaltuutettuna mahdollisuuden.

Leppä-aho on jo pyytänyt oikeusministeri Tuija Braxia selvittämään, miten EU suhtautuu siihen, että tiettyjen valmistajien autojen käyttöä estetään Helsingissä. Hän harkitsee myös tutkintapyyntöä poliisille sekä ainakin oikeuskanslerin puoleen kääntymistä.

Kyse ei ole siitä, että Leppä-aholla olisi vain oma Porsche niin sanotusti ojassa. Hän muistuttaa edustavansa noin kymmentätuhatta muutakin matalan auton omistajaa.- Lähettäkää korjauslaskut kaupungille. Pidän huolen, että ne maksetaan vastuullisten omasta lompakosta, ei veronmaksajien rahoita, Leppä-aho yllyttää.

- Miksi autojärjestöjä ei kiinnosta, että täällä rakennetaan laittomia esteitä autonmyynnille? Yksin joutuu penkomaan. Ja saa veronmaksajana ilmaiseksi korjata päättäjien möhläyksiä.

Helsingin liikennesuunnittelupäällikkö Olli-Pekka Poutanen sanoo Rekitien hidastamista vaaditun 70 nimen adressilla. - Rakennusvirasto toteutti ne. Jos ne eivät sovi autoille, korjataan.

Leppäahon kampanjasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.