Näissä kuvissa silmä lepää – Marian, 37, koti on täynnä tee se itse -ratkaisuja

Idea kauniista kalanruotokuvioisesta lipastosta syntyi sytyketikuista. Maria Korhosen kodissa on tee se itse -sisustus.

29.1. 14:30

Muutama vuosi sitten Laukaassa asuva Maria Korhonen, 37, jonotti Bilteman kassalla, kun silmään osui pussillinen muutaman euron maksavia, puisia sytytystikkuja. Hetken mielijohteesta Maria nappasi mukaansa niitä pari pussillista, sillä hän sai idean, että voisi tuunata niillä makuuhuoneessa nököttävän tylsän valkoisen lipaston.

Tuunattu lipasto loi hetkessä huoneeseen aivan uuden ilmeen, kun hän latoi laatikoihin sytyketikkuja vieri viereen kalanruotokuvioksi.

Tavan valkoinen lipasto oli peruja Marian opiskeluajoilta. Se sai pikkutuunauksella uuden ilmeen.

Kyseinen tuunausprojekti ei ollut Marian ensimmäinen eikä viimeinen. Hän on innokas sisustaja, mutta haluaa tehdä kodistaan tyylikkään budjetti edellä. Siksi hänen kotinsa on täynnä luovia ja persoonallisia, mutta ennen kaikkea edullisia sisustusratkaisuja.

– En ole käyttänyt tee se itse -projekteihini yli sataa euroa, hän kertoo.

Kerran Maria inspiroitui koko seinän peittävistä kirjahyllyistä, joten hän kaivoi kirpputoreilta ja roskalavoilta Ikean simppelin Billy-hyllykön jatkeeksi osia, joita hän sahaili ja asensi seinälevyyn kiinni. Nimestään huolimatta kirjahyllyssä ei juuri kirjoja näy.

Eteisen ruutupeili on nikkaroitu Ikean palapeilistä ja mustaksi maalatuista puurimoista.

Täysimittainen puinen kerrossänky oli lastenhuoneeseen turhan kookas, joten Maria tarttui sahaan ja lyhensi sängystä lastenpatjoille sopivan kokoisen.

Sen lisäksi, että Maria on muokannut vanhoja, jo olemassa olevia kalusteitaan, hän on nikkaroinut huonekaluja myös alusta asti itse. Esimerkiksi olohuoneen sohvapenkki ja ruokailutilan pöytä ovat syntyneet edullisesti puutavarasta.

Olohuoneen lekotteluun sopiva sohvapenkki syntyi itse tehden puutavarasta ja patjasta.

Ruokapöydän pukkijalat Maria osti aikoinaan Ikeasta parilla kympillä.

Myös sänky syntyi tee se itse -projektina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?