Veera testasi siivoojien salaisen aseen, jolla naarmuuntuneet vuoat ja lautaset saa uudenveroisiksi: ”Kesti varmaan puoli minuuttia, ja se oli siinä”

Puhdistuskiven teho perustuu sen hankaaviin ominaisuuksiin. Naarmuiset lautaset ja uunivuoat saa sillä uudenveroisiksi.

Veera julkaisi TikTokissa vinkin, jonka avulla naarmuuntuneen vuoan (vasemmalla) saa uutta vastaavaksi. Oikealla lopputulos.

1.10. 10:15

Kaapissani pyöri kuukausikaupalla uunivuoka, jonka meinasin heittää menemään. Vuoka oli naarmuuntunut metallisista aterimista. Vaikutti siltä, että se olisi naarmujen takia epähygieeninen.

Seinäjoella asuva Veera Haapamäki, 24, on kahden lapsen äiti, joka on tottunut puuhailemaan keittiössä joka päivä.

Vuosia sitten hän törmäsi sosiaalisessa mediassa kikkaan, joka lupasi putsata naarmuuntuneet astiat hetkessä. Kikka perustuu siivoojien salaiseksi aseeksi kutsuttuun puhdistuskiveen, jonka avulla naarmut häviävät silmänräpäyksessä.

– Päätin testata sitä, ja kikka todella toimi. Työ kesti varmaan puoli minuuttia, ja se oli siinä!

Vuoka ennen.

Vuoka puhdistustyön jälkeen.

Naarmut hävisivät, kun Veera hieroi pakkauksessa mukana ollutta puhdistussientä uunivuoan naarmuihin. Sieni oli kostutettu ensin kädenlämpöisellä vedellä ja sitä oli hierottu puhdistuskiven saippuaan.

– Uunivuoka on nyt uudenveroinen. Pinnalla olevat naarmut osoittautuivat siis pelkiksi viiruiksi, Veera iloitsee.

Veera näyttää TikTok-tilillään, kuinka nopeasti naarmut häipyvät, Näet videon tästä!

Ammattilainen: kikka toimii, mutta ole varovainen

Siivousyrittäjä Saana Tyni vakuuttaa Ilta-Sanomille, että Veeran kikka todella toimii.

Tyni on aiemmin kertonut, että puhdistuskivi on ”siivoojien salainen ase”, joka löytyy joka ikisen siivoojan kaapista. Tuote sisältää muun muassa kiillotussavea ja saippuahiutaleita.

Lue lisää: 6 siivouskikkaa, jotka helpottavat arkeasi – mukana myös ammattisiivoojien salainen ase

Veeran kikkaa Tyni pitää pätevänä.

– Ihmiset ovat huomanneet, että esimerkiksi metallisista aterimista lähtevät jäljet saa pois puhdistuskivellä. Puhdistuskivi poistaa jäljet hankaamalla.

Puhdistuskivi sopii moneen. Ammattilaisen mukaan se puhdistaa hyvin esimerkiksi laatat.

Puhdistuskiveä käytetään vettä apuna käyttäen.

Tuote siis vaahtoaa, ja voi näyttää siltä, että aine tekisi pinnalle eräänlaisen kalvon. Tynin mukaan kalvo ei kuitenkaan jää astian pinnalle, vaan puhdistuskiven teho perustuu mekaaniseen hankaamiseen.

Ammattilainen muistuttaa, että puhdistuskiven käytön kanssa tulee olla varovainen, ettei vahingossa pilaa pintaa. Tuote on kuitenkin suosittua taikasientä hellävaraisempi.

Lue lisää: Testasimme ”joka ikisen ammattisiivoojan kaapista” löytyvän salaisen aseen: Katso, kuinka puhdistuskivi toimii

Toisaalta juuri tehokkuus on siivoustuotteen suosion takana.

– Puhdistuskivi sopii loistavasti vaikkapa keraamisiin altaisiin, sillä niiden kanssa ei ole riskiä epäonnistua. Se on hyvä myös lasi- ja peilipintojen putsaamisessa. Aivan sikahyvin se toimii laattojen puhdistuksessa, Tyni kertoi aiemmassa jutussamme.

Juttu on julkaistu ensi kertaa 7.2.2022

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?