Asuntomessujen kuumimmat sisustustrendit – valkoiset kiukaat, mustat vessat ja 7 muuta hittiä juuri nyt

Naantalin Lounatuulen saaressa perjantaina auenneilla asuntomessuilla on nähtävissä sisustustrendejä, joista monet ovat ammentaneet ympäröivästä luonnosta.

16.7.2022 9:00

Naantalin Lounatuulessa aukesivat perjantaina asuntomessut. Ilta-Sanomat vieraili messualueella tarkkailemassa trendejä ja katsomassa, mistä tämän vuoden messukodit on tehty.

Kohteissa toistuvat sisustuselementit ovat selvät. Messualueen luontoa on pyritty kunnioittamaan ja vaalimaan sisustuksessa. Erityisesti paljas puu on tänä vuonna messujen trendimateriaali, ja sitä löytyy rutkasti niin kalusteista kuin pinnoistakin.

Puuta ja luontoa on ylipäänsä pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon koko Lounatuulen alueella.

Sisustussuunnittelija Kati Kokljuschkin on huomannut saman, kun hän pohtii tuoreimpia sisustustrendejä ylipäänsä: luonnonmukaisuus on vahvasti läsnä niin materiaali- kuin värivalinnoissakin.

– Lämpimän ruskeat puupinnat – niistä etenkin tumma tammi – ja kivi ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa, hän luonnehtii.

Toisaalta Kokljuschkin on myös huomannut, että kirkkaammillakin väreillä leikittely on kasvattanut suosiota viime aikoina.

Naantalin 9 selkeää sisustustrendiä

Kokosimme yhteen yhdeksän huomiota herättänyttä sisustuksellista yksityiskohtaa, jotka toistuivat useissa messukohteissa.

1. Mustat yksityiskohdat

Tutut valkeat lattia- ja kattolistat sekä oven- ja ikkunankarmit ovat nyt vaihtuneet mustiin. Ylipäänsä lämpimän puun ja mustan väriyhdistelmä on hallitseva valtaosassa messukodeista.

Listojen ja karmien lisäksi mustia yksityiskohtia näkyy paljon keittiöissä ja kylpyhuoneissa – esimerkiksi hanoissa, altaissa, suihkuissa ja vessanpytyissä.

2. Valkeat kiuaskivet

Kiuaskivet sen sijaan ovat vaihtaneet väriään tummista valkeiksi. Saunat ovat nyt monissa messukohteissa muutoin tummanpuhuvia, joten valkoisena hohtavat kivet vangitsevat katseen heti. Osa kiukaista on kokonaan valkoisia.

3. Pörheät nukkasohvat

Pörröisen pehmoisia ja nyppyisiä sohvien verhoiluja näkyy useissa kodeissa, ja niiden värikin on kaikissa sama luonnonvalkea. Selkeä trendi siis.

Pörheä sohva houkuttelee lekottelemaan.

4. Paljas puupaneeli

Lämpimän ruskeat puupaneelit seinissä ja katoissa ovat ennemmin sääntö kuin poikkeus näillä asuntomessuilla.

Puuta ei enää peitellä vitivalkeiden maalikerrosten alle, vaan sen annetaan näkyä sellaisena kuin luonnossa: messukodeissa on havaittavissa häivähdys mökkitunnelmaa.

5. Ikkunaseinät

Ikkunalasia ei ole asuntomessuilla säästelty – onhan kaunista näkymää saaren kallioille ja metsiin turha piilottaa. Messukohteiden ikkunat ovat tänä vuonna lähtökohtaisesti kaikki suuria kylpyhuoneita ja saunoja myöten.

Useissa kohteissa kokonaiset seinät ovat pelkkää ikkunalasia. Tämä luo vaikutelman siitä, kuin seinää ei olisikaan ja metsä suorastaan syleilisi huonetta.

6. Marmorijäljitelmä

Kalkkikivestä kiteytynyt marmori on kaunis ja trendikäs sisustuselementti. Huokoisuutensa vuoksi se on ikävä kyllä myös varsin haastava materiaali, Kati Kokljuschkin huomauttaa.

Marmorikuviota jäljittelevä, kiiltäväpintainen kaakeli on kuitenkin ratkaisu ongelmaan, ja siitä onkin asuntomessukohteissa otettu ilo irti.

Marmorikuvioitua kaakelia löytyy myös olohuoneen seiniltä.

Marmorikuvio koristaa upeasti sängynpäätyä.

7. Punertava, vihertävä ja okra

Messutalojen väripaletti on melko hillitty, murrettu ja luonnonläheinen. Erityisesti sammalta matkiva vihreä sekä kanervapensaista poimittu punertava sävy ovat näiden asuntomessujen hittivärejä.

Niiden rinnalla näkyy myös lämpimän kellertävää okraa ja beigeä. Kokljuschkinin mukaan sisustuksessa onkin alettu suosia kylmän harmaan sijaan enemmän lämpimiä beigen ja ruskean sävyjä.

Trendivärit nousivat erityisen hyvin esille minimalistisissa kohteissa, joissa pintamateriaalit olivat hyvin pelkistettyä betonia.

8. Betoni- ja kivipinnat

Vastapainona lämpimälle puulle osa messutaloista on vuorattu puolestaan harmaalla betonilla lattiasta kattoon ja saunoja myöten. Pelkistetty minimalismi ja hallimainen tunnelma on edelleen näkyvä sisustustrendi.

9. Kuvioidut suihkuseinät

Messukohteiden upeista kylpyhuoneista löytyy kaunista lasitaidetta. Parissa kohteessa kylpytiloja piristää erikoinen kohokuvioitu suihkuseiniä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?