Tiesitkö tästä kätevästä astianpesukoneen ominaisuudesta? Näin saat hankalankin malliset astiat kyytiin – ”Miten en tiennyt?”

Kikka on näppärä erityisesti korkeita astioita pestessä.

Ylätason korkeutta säätämällä myös tilaa vievät astiat mahtuvat pesuun.

14.5. 18:30

Tiesitkö, että useimmissa astianpesukoneissa ylätason korkeutta voi säätää näppärästi sen mukaan, minkä kokoisia astioita milloinkin haluat pestä?

Tämä ominaisuus on kätevä erityisesti silloin, kun haluat pestä korkeita astioita kuten esimerkiksi maljakoita, kulhoja tai vuokia astianpesukoneessa.

Moni on ehkä tietoinen kyseistä ominaisuudesta, mutta ajattelee tason siirtämisen olevan työlästä tai aikaa vievää. Näin ajattelin itsekin – enkä ollut hyödyntänyt tätä mahdollisuutta ennen kuin näin lifestyle-tubettaja Brittany Vasseurin vinkkaavan asiasta Youtube-videollaan. Niks naks – ja taso oli madallettu!

Omassa astianpesukoneessani tason säätäminen on aivan yhtä helppoa. Muovisista osista painamalla tason saa joko nostettua tai madallettua. Kätevää!

Muovisista osista säätämällä tason saa joko nostettua tai madallettua.

Nyt korkeatkin astiat mahtuvat koneeseen!

Videolla Brittany Vasseur jakaa muitakin elämää helpottavia astianpesukonevinkkejä.

Vasseur muistuttaa esimerkiksi, että astioiden huuhteleminen ennen koneeseen laittoa on turhaa. Samanlainen viesti on myös suomalaisilla asiantuntijoilla taannoisessa jutussamme:

Lue myös: Pitääkö tiskit huuhdella ennen astianpesukoneeseen laittamista? Asiantuntijoilla on selkeä vastaus

Videollaan Brittany Vasseur paljastaa myös oppineensa vasta hiljattain, että ylätason muoviset lipat pitävät viinilasit paikallaan pesun aikana. Näin viinilasit pysyvät varmemmin ehjänä, kun ne eivät kolise pesussa toisiaan vasten.

– Niin kätevää! Miten en tiennyt tästä? hän ihmettelee.

Itse käytän ylätason lippoja myös isojen ottimien ja paistinlastojen asettelemiseen.

Vasseur kehottaa myös pesemään tiskiharjat astianpesukoneessa. Näin ne pysyvät puhtaina ja hygieenisinä.

– Laitan tiskiharjat koneeseen joka kerta, kun pyöritän astianpesukonetta, hän kertoo.

Lisäksi hän pesee tiskikoneessa myös lasten leluja, jotka hän laittaa pesupussin sisälle ennen pesuohjelman pyörittämistä.

Juttu on julkaistu aiemmin Ilta-Sanomissa 12/2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?