Asuntoflippaaja Maarit laski itselleen 100 euron tuntipalkan – paljastaa nyt harrastuksensa kulut ja tuotot

Tamperelainen Maarit Oikarinen flippaa asuntoja yhdessä puolisonsa kanssa. Hän kertoo, miten onnistui tekemään voittoa yli 30 000 euroa. – Kyseisessä kohteessa kaikki yksinkertaisesti loksahti kohdalleen.

Maarit Oikariselta kysytään usein, pääseekö asuntoja flippaamalla tuntipalkoille. Oikarinen päätti selvittää asian – ja pääsihän sillä!

24.3.2022 7:30

aika tarkalleen 320 tuntia. Tämän verran aikaa tamperelainen Maarit Oikarinen käytti yhdessä puolisonsa Iikka Mannisen kanssa Tampereen Tammelassa sijaitsevan asunnon remontoimiseen.

Remppakohteen ulko-ovessa oli lappu, johon kaksikko merkkasi työmaalla käytetyt tunnit. Kun pariskunta myi asunnon remontin valmistuttua, he laskivat remontoitiin käytettyjen tuntien ja asunnon myynnistä syntyneen voiton perusteella itselleen tuntipalkan. Se oli noin 100 euroa per henkilö.

– Moni on kysynyt meiltä, että pääseekö hommassa tuntipalkoille. No, pääsihän siinä!

Maarit harrastaa puolisonsa kanssa asuntoflippausta päivätöiden ohessa. Maarit ja Iikka ostavat asunnon edulliseen hintaan, remontoivat sen ja myyvät eteenpäin. Tähän asti jokainen pariskunnan remontoima asunto on tuottanut mukavasti voittoa.

Vaikka kyseessä on kaksikon vapaa-ajanviettotapa, on harrastuksella tarkoitus tehdä myös voittoa. Maarit paljasti Ilta-Sanomien lukijoille erään flippauskohteensa kulut ja tuotot, joiden perusteella myös tuntipalkka laskettiin.

FAKTA

Maaritin flippauskohteen kulurakenne

Kohde: 53-neliöinen kaksio Tampereen Tammelassa (rakennusvuosi 1970)

Ostohinta: 191 000 €

Remontointikulut: 14 500 €

  • Kylpyhuone 0 €

  • Keittiö 8 000 €

  • Korkkilattia (keittiö ja vaatehuone) 800 €

  • Vaatehuoneen kalusteet 700 €

  • Ulkopuolisilta ostetut työt 2700 € (parketin hionta ja lakkaus 1 200 €, asbestikartoitus ja -purku 900 €, putki- ja sähkötyöt yht. 600 €)

  • Muut remppakulut (maalit, listat yms.) 2 300 €

  • Muut kulut 6 900 € (varainsiirtovero 3 820 €, myyntikulut 1 500 €, vastikkeet, lainan korot, vesi, sähkö jne.)

Myyntihinta: 243 000 €

Arvonnousu: 52 000 €

Voitto kulujen jälkeen: 30 600 €

Tuntipalkka: 100 €/hlö

Asunnon suhteen kävi hyvä tuuri

Parhaillaan Maarit remontoi jo kuudetta asuntoa yhdessä miehensä kanssa, ja seitsemäs asunto on etsinnässä. Hän kertoo laskeneensa tuntipalkan kuitenkin vain yhdestä kohteesta – senkin puhtaasta mielenkiinnosta. Muissa kohteissa ei ole pidetty yhtä tarkkaa kirjanpitoa remontoimiseen käytetyistä tunneista.

Remontointiin menee se aika, mikä menee.

– Tämä on kuitenkin meille vain harrastus. Ajattelemme, että remontointiin menee se aika, mikä menee.

Kokonaistuntimäärään laskettiin mukaan ainoastaan kohteessa vietetyt remonttitunnit. Suunniteluun ja rautakauppaan käytetyt lukuisat tunnit jätettiin tällä kertaa laskuista pois.

– Siinä mielessä tuntipalkka ei ole täysin todenmukainen, Maarit miettii.

Asuntoflippaus on Maaritin ja Iikan yhteinen harrastus.

Kyseisessä kohteessa asunnon remontointiin käytetty aika oli myös lyhyempi kuin monessa muussa pariskunnan kohteessa.

– Se oli ylivoimaisesti nopein remontti, jonka olemme tehneet. Lisäksi remontti oli edullisempi kuin monessa muussa kohteessa, sillä asuntoon oli juuri tehty putkiremontti, eikä kylpyhuoneeseen tarvinnut kajota.

Kyseisessä kohteessa kaikki yksinkertaisesti loksahti kohdalleen.

Asunnon kohdalla kävi muutenkin hyvä tuuri, sillä Maarit ja Iikka onnistuivat ostamaan kohteen juuri oikeaan aikaan. He tiesivät, että hinta oli hieman alakanttiin, ja olisi tehtävä nopeita päätöksiä. He tekivätkin asunnosta tarjouksen heti näytön jälkeen.

– Meidän valttimme oli varmasti nopeus ja se, että pystyimme tekemään ehdottoman tarjouksen. Kaupat tehtiin pikaisella aikataululla, Maarit muistelee.

Laskettuun tuntipalkkaan vaikutti myös asunnon myynnistä saatu hyvä voitto. Kohteen remontti onnistui loistavasti, myyntihinta oli kohdallaan ja asunto oli vaihtanut omistajaa vain 10 päivää myynti-ilmoituksen jättämisen jälkeen. Asunnon uusi ostajakin oli kauppoihin tyytyväinen.

– Kohde oli monessa mielessä poikkeuksellinen, eikä muissa kohteissa varmastikaan ole päästy samanlaisille tuntipalkoille. Kyseisessä kohteessa kaikki yksinkertaisesti loksahti kohdalleen.

Lue lisää: 5 asuntoa rempannut Niko kertoo, miten myyntiremontilla voi tehdä voittoa – näillä ratkaisuilla remppakohteilla tehtiin rahaa

Yksilöllisesti toteutettuja remontteja

Maarit Oikarinen tykkää viettää vapaa-aikansa remontoiden.

Flippaushommissa remontointitaidoista on hyötyä. Maarit ja Iikka tarttuvat mielellään vasaraan ja maalitelaan. Asunnosta saatava voitto paranee, kun ihan kaikista töistä ei tarvitse maksaa ulkopuolisille.

Oikarinen on lisäksi opiskellut sisustajan ammattitutkinnon ja nauttii, kun pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan ideoitaan.

– Suunnittelen asunnon aina sillä ajatuksella, että lopputuloksesta tulee niin kiva, että haluaisin itsekin asua siellä.

Tammelan kaksion vanha keittiö sai väistyä uuden tieltä.

Asunto sai remontissa trendikkään mattamustan keittiön.

Kaikki kaksikon flippauskohteet remontoidaan juuri kyseisen asunnon tyylin sopivalla tavalla. Usein inspiraatio syntyy asunnon hengen tai yksityiskohtien perusteella.

Tämän artikkelin Tammelassa sijaitsevassa kaksiossa Maaritia innoittivat alkuperäiset 70-luvun lankavetimet ja valokatkaisijat. Lisäksi asunnon olohuone oli tapetoitu kauttaaltaan tapetilla, joka kiinnitti heti Maaritin huomion.

Koska tapetti oli hyvässä kunnossa ja se oli remontoijien mielestä hieno, tapetti sai jäädä koristamaan olohuoneen yhtä seinää. Muille seinille valittiin tapettiin sopiva maalisävy, ja kokonaisuudesta syntyi 70-lukua henkivä tyylikäs kokonaisuus.

– Haluan, että jokainen asunto on yksilöllinen. Silloin ne erottuvat markkinoillakin paremmin, Oikarinen selittää.

Asunnon vanha tapetti inspiroi Maaritia remontin suunnittelussa.

Näyttävä tapetti sai jäädä olohuoneen yhdelle seinälle. Muut seinät maalattiin tapettiin sopivalla sävyllä.

Laatu maksaa itsensä takaisin

Usein remontti-ideat syntyvät heti ensivierailulla kohteessa, mutta joskus inspiraation syntyminen vie aikaa.

Eräässä kohteessa lopullinen ajatus syntyi vasta purkuhommissa, kun lattian alta paljastui alkuperäinen lautalattia. Lattia päätettiin kunnostaa kauniiksi, ja koko muu remontti asunnossa rakentui lautalattian ympärille.

Kenelle olen myymässä asuntoa? Minkälainen ostaja juuri tämän asunnon mahdollisesti ostaa?

Remonttia suunnitellessaan Maarit kertoo panostavansa ennen kaikkea tyyliin ja laatuun. Samalla hän miettii jo asunnon tulevaa ostajaa.

– Kenelle olen myymässä asuntoa? Minkälainen ostaja juuri tämän asunnon mahdollisesti ostaa? Esimerkiksi Tampereen Kalevassa ostaja on todennäköisesti trenditietoinen nuori aikuinen, jolloin asunnosta voi suunnitella ostajan näköisen.

Maarit uskoo, että laadukkaat materiaalit ja arvokkaat kodinkoneet maksavat itsensä takaisin lopullisessa myyntihinnassa.

– Haluan, että valintani puhuttelevat ostajaehdokkaita ja tiettyä kohderyhmää, mutta ne eivät kuitenkaan saa olla liian persoonallisia. Kun ostajaryhmä on mahdollisimman iso, tulee myös enemmän hintakilpailua, Maarit tietää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?