Näillä vinkeillä siivoat lemmikkien karvat helposti – eikä yksikään tapa sisällä imuria

Lemmikkien karvoilla on paha tapa jämähtää tekstiileihin ja huoneiden nurkkiin. Listasimme vinkkejä, joiden avulla karvojen putsaus tuottaa vähemmän päänvaivaa.

Niin ihania kuin karvaiset ystävät ovatkin, tuottavat niiden karvat välillä siivouksessa pientä päänvaivaa. Oli sitten karvanlähtöaika tai ei, pienet irtokarvat valtaavat usein huonekalujen ja kodin pinnat.

Moni lemmikin omistaja varmasti tunnistaa tilanteen, jossa on tuskaisesti yrittänyt poistaa sohvakankaan pinnalta lemmikin karvoja. Aina se ei ole niin helppoa, kun hennot karvat tuntuvat jämähtäneet kuitujen väliin.

Lue lisää: Näin järjestät jääkaapin niin, ettei ruoka pilaannu: ”Hauska idea, jonka bongasin netistä”

Boniasiivous -Instagram tili kertoi hiljattain vinkkejä lemmikkikodin siivoukseen. Tilin ylläpitäjälla on itsellään muun muassa kolme kissaa, joten lemmikkien karvojen siivous on tuttua puuhaa.

3 vinkkiä lemmikkikodin siivoukseen:

  1. Kumilasta auttaa putsaamaan esimerkiksi maton. Hinkkaamalla maton kauttaaltaan saattaa yllättyä, kuinka paljon matosta saattaa irrota lastan avulla karvaa.

  2. Kostea siivouskäsine auttaa saamaan karvoja pois monilta eri tekstiilipinnoilta. Ei kun vain hanska käteen ja pyyhkimään kädellä pintoja!

  3. Kuiva mikrokuitumoppi auttaa saamaan karvojen lisäksi pölyt pois lattioilta.

Näiden vinkkien lisäksi poimimme vielä muutaman lisävinkin, jotka helpottavat muun muassa karvojen saamisessa pois vaatteista.

  1. Jämäkkä teippi, jossa on tehokas liimapinta auttaa ottamaan karvoja pois sekä huonekaluista että vaatteista. Leikkaamalla kämmeneen sopivan palan ja sen jälkeen painelemalla halutuista kohdista, karvat lähtevät helposti. Pakkausteippi toimii tässä tarkoituksessa erinomaisesti.

  2. Tiskiharja on myös oiva apu karvojen putsauksessa. TikTok-siivooja Auri on kertonut, että pyörivin liikkein esimerkiksi sohvaa hinkkaamalla hienotkin lemmikin karvat saa pois tekstiileistä.

  3. Vaatteista voi saada karvoja pois jo pesuvaiheessa. Laittamalla pesukoneelliseen mukaan pesusienen tai palan vanhasta vaahtomuovipatjasta, kerää se karvoja itseensä jo pesun aikana kertoo ET-lehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?