Leena asuu lapsensa kanssa 47,5 neliön kaksiossa: tämä ratkaisi tilanpuutteen – ”Kaksiosta tuli melkein kuin kolmio”

Lisää tilaa saatiin makuusopista, jonka Leena rakensi entiseen vaatehuoneeseen.

Leenan kaksiossa on kätevä makuusoppi, joka on kuin ylimääräinen makuuhuone. Aiemmin se oli vaatehuone. Vasemmalla tila ennen.

Koti kaksiossa, asukkaina äiti ja tytär.

Leena Tarjamo muutti nykyiseen kotiinsa Helsingissä pari vuotta sitten. Jo tuolloin hän tiesi, että lisätilalle olisi jossakin vaiheessa tarvetta.

– Kodissa on 47,5 neliötä, joten jaoimme lapsen kanssa makuuhuoneen ja sängyn. Kun lapsi kasvoi, hän alkoi olla sitä mieltä, että oma huone olisi kiva, Leena kertoo.

Alusta saakka oli selvää, että makuuhuone pyhitettäisiin lapsen käyttöön. Tytär kaipasi leluilleen ja kirjoituspöydälleen enemmän tilaa kuin äiti.

Vaatehuone ennen muutosta. Tila oli täynnä tavaraa. Ne sijoiteltiin uusiin säilytysratkaisuihin makuuhuoneeseen ja makuusoppeen.

Ratkaisu löytyi eteisen vieressä sijaitsevasta vaatehuoneesta.

Sinne Leena rakensi puusepän avulla makuusopen itselleen. Vaatehuoneessa olleet tekstiilit ja tavarat siirrettiin lastenhuoneen kaappiin ja makuusopen laatikkoon, jotka ammattilainen rakensi mittojen mukaan. Ylimääräiset pistorasiat kävi laittamassa sähkömies.

– Edulliseksi makuusoppi ei tullut, mutta ratkaisu maksoi joka tapauksessa vähemmän kuin kolmioon muuttaminen. Asunnon sijainti on tärkeä, sillä nyt lapsen matka kouluun ja toiseen kotiin on sopivan lyhyt, Leena kertoo.

Leena on lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

– Kaksiosta tuli melkein kuin kolmio, jossa jokaiselle asukkaalle on oma huone.

Tyylin Leena viimeisteli String-hyllyllä, Ikean valaisimella ja taiteilija Katja Tukiaisen veistoksella.

Makuusopessa on patja, joka on 40 sentin korkeudella. Sängyn alla on kätevä vedettävä laatikko.

Kun Leena jakoi kuvan onnistuneesta sisustusratkaisusta sosiaalisessa mediassa, hän sai innostuneen vastaanoton. Etenkin monet helsinkiläiset samastuivat tilanpuutteen aiheuttamiin ongelmiin.

Eniten kyselyitä Leena sain tilan ilmanvaihdosta. Se ratkaistiin ottamalla huoneesta ovi pois – nyt puhdas ilma kulkee vapaasti.

– Alkovin katossa on lisäksi poistoilmaventtiili.

Muita vastaavasta kiinnostuneita Leena suosittelee kiinnittämään huomiota myös makuutilan väriin. Leenan makuusoppeen valikoitui vanhan roosan sävy. Ennen maalausta seinän reiät paikattiin ja tasoitettiin.

Tyylin Leena viimeisteli String-hyllyllä, Ikean valaisimella ja taiteilija Katja Tukiaisen veistoksella. Oviseinällä on kaksi Normann Copenhagenin koukkua vaatteita varten.

Oviseinällä on kaksi Normann Copenhagenin koukkua vaatteita varten.

Muutoksesta on kohta vuosi, ja ratkaisu on osoittautunut toimivaksi.

– Meillä ei ole mitään tarvetta isompaan kotiin. Tämä riittää todella hyvin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?