Muumimukista maksettiin hurja maailman­ennätys­hinta

Ruotsissa maksettiin viikonloppuna nettihuutokaupassa maailmanennätyshinta muumimukista.

Muumimuki Uimahyppy simpukoilla.

31.10.2021 22:41 | Päivitetty 31.10.2021 23:36

Simpukkakuvioisesta Uimahyppy-muumimukista vuodelta 2006 pyydettiin ruotsalaisen Tradera-nettihuutokaupan sivustolla lokakuun puolivälissä 175 000 kruunun eli 17 600 euron lähtöhintaa. Asiasta kertoi ensin Hufvudstadsbladet.

Traderassa mukista ei tullut viikkoihin yhtään tarjousta, kunnes viikonloppuna juuri ennen huudon sulkeutumista alkoi kisa kolmen huutajan kesken omistajuudesta. Huutoajan loputtua oli voittohinnaksi tullut hurjat 236 478 kruunua eli 23 820 euroa!

Aftonbladetin mukaan hinta on eniten, mitä maailmassa on koskaan maksettu muumimukista.

Muumimukit.com kertoo, että Uimahypystä valmistettiin arviolta 300 kappaleen suuruinen simpukkakuvioinnilla varustettu erikoiserä, joka ei kuitenkaan päätynyt tuotantoon asti. Saitin mukaan simpukkakuvioinnilla varustetut mukit jaettiin tiettävästi Arabian tehtaan henkilökunnalle.

Tällainen muki vaihtoi huhtikuussa 2020 omistajaa yli 12 000 eurolla. Muki myytiin Suomen huutokauppakeisari -sarjasta tuttujen Aki ja Heli Palsanmäen suuressa muumihuutokaupassa pääsiäisenä.

Lue lisää: Aki ja Heli Palsanmäki myivät harvinaisen muumimukin ennätyssummalla – tarjouksia tulvi ulkomailta asti

Uimahypystä valmistettiin arviolta 300 kappaleen suuruinen simpukkakuvioinnilla varustettu erikoiserä.

Palsanmäen mukaan simpukallisia Uimahyppy-mukeja on olemassa vain kourallinen.

– Meille on tullut sellainen tieto, että niitä olisi kymmenkunta lähtenyt markkinoille. En tiedä, mikä on totuus, mutta hyvin harvinaisesta tuotteesta on kysymys. Tämä oli ensimmäinen, jonka minä näin urani aikana, Palsanmäki kertoi IS:lle.

Traderalla oltiin huutokaupan lopputulokseen tyytyväisiä.

– Tämä oli kallein muumimuki, mitä Traderan kautta on koskaan myyty. Olemme ylpeitä ja iloisia, että tämä harvinaisuus ostettiin meidän kauttamme, totesi Traderan tiedottaja Sofia Hagelin.

Lue lisää: Nyt vasaroitiin muumimukille hurja hinta!

– Olen aivan tyrmistynyt, kommentoi puolestaan ruotsalainen muumimukikeräilijä ja -asiantuntija Margareta Backström Öberg loppuhintaa Aftonbladetille.

Hän oli vielä ennen huutokaupan loppumista olettanut, että muumimukimarkkinoilla olisi menossa suvantovaihe, eikä huippuhintoja näkyisi.

– Mutta kuten Muumipeikko olisi itse sanonut: Maailma on arvaamaton ja siksi se rauhoittaa minua.

Täydennys 1.11. kello 10.54: Muumimukikaupasta kertoi ensin Hufvudstadsbladet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?