5 sisustustrendiä, jotka nähdään tänä syksynä suomalaiskodeissa: koriste-esineissä uusi suosikki

Rouheat keramiikkaesineet ovat nousseet suureen suosioon.

Pyöreät muodot, rimaseinät ja pehmeät sävyt ovat nyt trendikkäitä.

20.10.2021 12:29

Sisustajille syksy on se aika vuodesta, jolloin kodin tunnelmaan panostetaan aiempaa enemmän. Pintamateriaaleilta vaaditaan nyt laatua, kestävyyttä ja luonnollisuutta.

Rakennusyhtiö JM Suomen sisustuskoordinaattori Johanna Fagerholmin mukaan tänä syksynä sisustuksessa suositaan kalsean valkoisen tilalla vaalean murrettuja sävyjä.

Tänä syksynä sisustuksessa suositaan kalsean valkoisen tilalla vaalean murrettuja sävyjä.

Tällainen on vaikkapa harmaan ja beigen yhdistelmä greige, joka toimii tilan pehmentäjänä, JM Suomi kertoo tiedotteessa.

Samat pehmeät sävyt toistuvat ympäri kotia.

Sisustussuunnittelijoiden kanssa yhteistyötä tekevä alue-edustaja Kristiina Närevuori Geberit Oy:sta kertoi taannoin, että greige näkyy myös kylphuoneen sisustuksessa. Muutkin ajattomat sävyt, kuten hiekka, puuteri, vihreä ja laava eli tummanharmaa ovat nyt trendikkäitä.

Lue lisää: Tältä näyttävät kylpyhuonetrendit vuonna 2021: suositut värit, kalusteet ja materiaalit, jotka kiinnostavat nyt

Uusia trendejä on nähtävissä myös sisustuselementeissä. Esimerkiksi rimoituksia suositaan tällä hetkellä paljon.

– Ne toimivat muun muassa tilanjakajana seinän sijasta. Erityisesti puusta tehtyjen rimoituksien suosion syy on luultavasti siinä, että rimoitus on helppo tapa luoda tilaan kiinnostavuutta. Toistuva rimojen rytmi koetaan esteettisenä elementtinä, Fagerholm kertoo.

Rimoitus on helppo tapa luoda tilaan kiinnostavuutta. Kuvassa asuntomessukoti Villa Ilta Lohjan asuntomessuilta.

Rouheat keramiikkaesineet ovat nyt trendikkäitä.

Kalustemuotoilussa pyöreät ja kaarevat muodot ovat edelleen pinnalla, sillä ne tuovat lohkaremaisiin huonekaluihin pehmeyttä. Sisustusesineissä nähdään puolestaan tänä syksynä muutoksia.

– Suureen suosioon ovat nousseet rouheat keramiikkaesineet. Käsityönä tehdyt keraamiset astiat tuovat idyllisyyttä kattaukseen ja koristeluun, Fagerholm kertoo.

Joskus vähemmän on enemmän

Huonekaluissa moni satsaa ekologisista syistä käytettyihin tavaroihin.

Hankintoja tehdessä kannattaa ensin silmäillä läpi kirpputorit ja kierrätyskeskukset, sillä siellä saattaa törmätä yllättäviinkin aarteisiin.

Kansainvälisiä trenditoimistoja edustavan Urban Viewin toimitusjohtaja Antti Rimminen kertoi aiemmassa jutussamme, että kiertotalouden painoarvo kasvaa nyt monella elämänalueella. Kierrätettyjen tuotteiden lisäksi ihmiset hakevat tuotteita, joita voidaan korjata ja joihin on saatavilla varaosia.

Kalustemuotoilussa pyöreät ja kaarevat muodot ovat edelleen pinnalla.

Myös vähemmän on joskus enemmän, Fagerholm muistuttaa. Kotia ei kannata sisustaa joka nurkkaa myöten täyteen. Tärkeät tavarat ja kalusteet pääsevät oikeuksiinsa, kun niiden ympärille antaa tilaa.

Vaikka trendit vaihtuvat, toimivaa kotia ei toki kannata sisustaa joka vuosi uudelleen.

– Iltojen viilentyessä kynttilänvalon ja lämpimien tekstiilien tuominen oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin riittää tunnelman luomiseen.

Tämän syksyn TOP 5 sisustustrendiä

1. Greigen sävy

Kalsean valkoisen tilalla nähdään lämpimiä ja vaalean murrettuja sävyjä.

2. Verhoilussa teddykangas

Erityisesti vaalea teddykangas on suosiossa.

3. Pyöreät ja kaarevat muodot

Muodot näkyvät erityisesti kalusteissa.

4. Rimoitus

Rimoitukset toimivat loistavasti tilanjakajina seinän sijasta. Erityisesti puusta tehdyt rimoitukset ovat suosiossa

5. Rouhea keramiikka

Keraamiset esineet tuovat idyllisyyttä sisustukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?