Lapsiperhe-elämä ärsytti naapuria, eikä heippalapuista meinannut tulla loppua: ”Kopsahdus kello 9.45”

Ilta-Sanomien lukijat kertovat, mistä kaikesta naapurit valittavat.

Naapurit valittavat erityisesti äänistä, Ilta-Sanomien lukijat kertovat.

15.10.2021 18:00

Seksi, suihkussa käyminen, niistäminen.

Muun muassa näistä, täysin tavanomaisista elämisen äänistä naapurit voivat valittaa, selviää Vauva.fi-keskustelupalstalla käydystä keskustelusta.

Lue lisää: Flunssassa ollut sai postiluukusta hämmentävän viestin: ”Niistät liian äänekkäästi ja asia menee pian isännöitsijälle”

Oli syytä valitukselle tai ei, naapureiden tavat tuntuvat ärsyttävän. Myös Ilta-Sanomien lukijoilla on valituksista kokemusta.

Erityisesti häiritseväksi koettu äänekäs käytös ärsyttää, lukijat kertovat.

Myös hajut, kuten ruoan tuoksu, ärsyttävät joitakin. Ja toisinaan valituksenaiheiksi kelpaavat ulkopuolisen korviin hullunkuriselta kuulostavat asiat.

Ilta-Sanomien lukijat avaavat sanallisen arkkunsa. Nämä asiat ovat olleet liikaa naapurille:

1. Äänet

Naapuri heräsi automme ääneen aamuisin, kun mies lähti töihin – polkupyörällä.

Olin kerran viikon kovassa flunssassa ja yskin öisin. Alakerran naapuri jyskytti yöllä kattoa. Jyskyttämisestä huolimatta en tullut sen terveemmäksi ollenkaan.

Valitettiin lapseni äänistä. Tilanne meni siihen, että pakkasin perjantaisin lapsen autoon, ja olimme maanantaiaamuun asti mökillä. Joka kerta kun tulimme kotiin, oli lappusia jätetty postiluukusta. ”Kopsahdus kello 9.45. Kopsahdus kello 10.10. Kopsahdus kello 10.21.”

Tuttuni sai heippalapun, sillä hän aivasteli joka aamu järkyttävällä äänenvoimakkuudella.

Tulin kymmenen päivän matkalta ja olin nukkumassa, kun ovikello soi. Yläkerran naapuri, joka oli aiemminkin käynyt ovella, valitti minun meluavan ja pitäneen samaa melua koko edellisen viikon. Kysyi, miksen aiemmin ollut avannut ovea. Aika terävästi kerroin olleeni yli viikon pois ja käskytin hänet oveltani häiritsemästä. Siihen loppuivat hänen valituksensa.

Rivarinaapurini valitti kaikesta: lapsen itkusta, saunan oven äänestä, auton pesusta, parkkeerauksesta, kanta-astumisesta, ruohon leikkauksesta, jne. Muutin pois ja otin suntion vuokralaiseksi. Hän eleli railakasta elämää ja soitteli kännissä sähkökitaraa niin, että kortteli raikui. Kaikki oli hyvin.

Yläkerran jamppa oli tehnyt oikein Excel-taulukon kitaransoitostani, joka tapahtui yleensä alkuillasta tai iltapäivällä eli säällisiin aikoihin. Kestoltaan se oli maksimissaan puolitoista tuntia. Siinä taulukossa oli kyllä kaikki muutkin äänet television katselusta alkaen.

Tuttuni sai heippalapun, sillä hän aivasteli joka aamu järkyttävällä äänenvoimakkuudella.

2. Hajut

Pihalla grillaamisesta naapuri valitti, koska ruoan tuoksut leijuivat heidän avonaisesta ikkunastaan sisään. Tapaus käsiteltiin isännöitsijänkin kanssa. Asuntoon kuuluvalla pihalla asukas saa grillata millä grillillä haluaa, parvekkeella vain sähköllä toimiva on sallittu.

Kaksi kerrosta ylempänä oleva naapuri valitti, että asunnostani tulee hänen asuntoonsa hajua. Seinänaapurini eivät haistaneet mitään.

Naapuri oli valittanut taloyhtiön puheenjohtajalle, että minun pyykkini koskevat yhteisellä pyykkitelineellä hänen pyykkeihinsä, kun tuulee.

3. Hullunkuriset asiat

Asuin aikoinaan rivitalossa. Naapuri oli valittanut taloyhtiön puheenjohtajalle, että minun pyykkini koskevat yhteisellä pyykkitelineellä hänen pyykkeihinsä, kun tuulee.

Naapuri valitti, kun en käy talon pippaloissa koskaan. Käski muuttamaan, jos tilalle tulisi riennoista pitävä.

Asuntoni postiluukku on aika löysä ja jää usein postin tulon jälkeen auki. Naapuri kävi möykkäämässä, että tuuletan asuntoani rappukäytävään, ja se ei ole sallittua

Naapurin rouva suuttui, koska olin kaatanut hänen portiltaan koivun. Todellisuudessa öinen myrsky kaatoi sen tielle poikittain, ja sahasin sen pätkiksi ja siirsin tieltä ojaan. Kaatosateessa ja pimeällä. Ole hyvä vaan.

Lakanat olivat yön yli kuivaushuoneessa, valitus tuli. Rouvan mielestä piti pestä niin, että pyykit viedään yöksi pois.

Naapuri tuli huutamaan kellariin, miksi kosken hänen pyöräänsä. Olin siirtänyt sitä oven edestä, että mahdun ovesta lastenrattaiden ja koiran kanssa.

Naapuri valitti, kun kävin iltapimeällä sisäpihalla saunanlöylyjen välissä lumessa.

Kerrostalon naapuri valitti, kun kävin iltapimeällä sisäpihalla saunanlöylyjen välissä lumessa. Naapuri sattui olemaan silloin ikkunassa. Kukaan muu naapuri ei häiriintynyt lumikylvyistä.

Kun olimme lapsia, ensimmäisessä kerroksessa asuva mies kielsi meitä lapsia keinumasta ulkona hänen ikkunaansa päin. Meidän piti keinua selin, ettemme vain näe sisälle. Miehellä oli kyllä aina verhot visusti kiinni.

Pari senioriherraa teki kirjallisen valituksen taloyhtiön isännöitsijälle, että koirani haukkuu kaiken päivää, kun olen töissä. Olin muuttanut taloyhtiöstä pois noin vuotta aiemmin. Sain tietää valituksesta entisen naapurini kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?