Tämä siivoustyö unohtuu helposti, vaikka se tulisi tehdä parin viikon välein: näin putsaat suihkuverhon

Jos haluat pestä suihkuverhon käsin, yleispesuaine, lämmin vesi ja harja auttavat.

Suihkuverhokin tulisi siivota säännöllisesti.

12.10.2021 18:00

Suihkuverhon siivous kuuluu kotitöihin, jonka olemassaoloa tuskin muistaa.

Etenkin liian pitkät, maata viistävät suihkuverhot voivat olla kylppärissä varsinainen kauhistus. Joskus vesi jää lillumaan verhon lahkeeseen. Muoviset verhot keräävät itseensä myös pesuainejäämiä ja ihosta lähtevää kuonaa.

– Verhoihin muodostuu punahometta. Siksi pesu olisi hyvä tehdä visuaalisen tilanteen edellyttämällä välillä, esimerkiksi parin viikon välein, kertoo Ilta-Sanomille Siskon Siivous-firman toimitusjohtaja Terhi Kotkansalo.

Myös rakennusmaailma.fi suosittelee pesuväliksi paria viikkoa. Sivusto muistuttaa, että oikeilla pesutekniikoilla voi pidentää suihkuverhon käyttöikää ja poistaa sähköisyyttä, joka saa verhon liimautumaan iholle.

KotkansaLO suosittelee suihkuverhoille pesua pyykinpesukoneessa, sillä useimmat mallit kestävät sen kyllä. Pesuohjeet on kuitenkin hyvä tarkistaa pesulapusta.

– Liian korkealla lämpötilalla, kuten 60 asteessa, ei muoviverhoja kannata pestä. Noin 30 astetta on hyvä.

Mikäli suihkuverhon haluaa pestä käsin, Kotkansalo suosittelee yleispesuaineen, lämpimän veden ja harjan yhdistelmää.

Useimmiten muovisen suihkuverhon voi laittaa pesukoneeseen, Terhi Kotkansalo kertoo.

Rakennusmaailman mukaan pesuaineen sijaan voi käyttää myös etikkaa, joka irrottaa saippuatahroja. Etikasta on verkkojulkaisun mukaan apua myös silloin, kun halutaan poistaa verhon sähköisyyttä. Mikäli verhon pesee pyykinpesukoneessa, etikkaa voi siis käyttää huuhteluainelokerossa huuhteluaineen sijaan.

Bakteerit pysyvät poissa pidempään, kun suihkuverhon antaa kuivua kunnolla. Painonauha verhon alaosassa auttaa, jotta tekstiili pysyy suorempana.

– Parasta on viedä verho takaisin paikoilleen kuivumaan, Kotkansalo kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?