Flunssassa ollut sai postiluukusta hämmentävän viestin: ”Niistät liian äänekkäästi ja asia menee pian isännöitsijälle”

Suomalaiset kertovat, mistä kaikesta naapurit ovat valittaneet.

”Naapuri valitti, että käyn liian usein suihkussa. Käyn aamulla parin minuutin suihkussa ennen töihin lähtöä ja illalla noin 15 minuutin suihkussa. Hänen mielestään riittää, kun käy kerran viikossa saunassa”, kertoo eräs.

8.10.2021 19:15

Vauva.fi-palsta tunnetaan vilkkaasta keskustelustaan. Nimestään huolimatta palstalla käsitellään muutakin kuin perhe-elämää.

Parhaillaan palastalla käydään kiivasta keskustelua aiheesta naapurit ja heidän tapansa valittaa. Valituksenaiheet naapurustoissa ovat keskustelun perusteella hyvin monenkirjavia.

Lue lisää: Jens ratkoo työkseen tulehtuneita naapuririitoja – tämän hetken kuuma peruna on trampoliini

Kokosimme keskustelusta kymmenen valituksenaihetta. Muun muassa nämä asiat saattavat saada naapurin verenpaineen kohoamaan:

1. Seksi

Seksin harrastaminen päivällä. Oli naapurin vanha nainen vissiinkin korva kiinni seinässä. Tuli vielä ovelle valittamaan.

2. Niistäminen

Olin toissa syksynä viikon päivät hirveässä flunssassa. Makasin sängynpohjalla ja niistin niistämästä päästyäni, koska nokka vuoti koko ajan. Yhtenä aamuna postiluukku kolahti. Ajattelin, että tulipa posti aikaisin. Menin katsomaan, mitä sieltä tuli. No, sieltähän tuli lappunen, jossa luki, että niistät liian äänekkäästi, ja asia menee pian isännöitsijälle, jos tilanne ei muutu.

Oli naapurin vanha nainen vissiinkin korva kiinni seinässä. Tuli vielä ovelle valittamaan.

3. Suihkussa käyminen

Naapuri valitti, että käyn liian usein suihkussa. Käyn aamulla parin minuutin suihkussa ennen töihin lähtöä ja illalla noin 15 minuutin suihkussa. Hänen mielestään riittää, kun käy kerran viikossa saunassa.

4. Asiat, joita ei ole

Minulle valitettiin, että koira haukkuu. Ei ollut koiraa. Toisen kerran valitettiin, että auto on pysäköity väärin. Ei ollut autoakaan.

Naapuri tuli ovelle valittamaan, että vauva itkee jatkuvasti. Kuulemma vielä enemmän häiritsi se, että laulan tuutulauluja. Totuushan oli kuitenkin se, että meillä ei tuolloin ollut vielä vauvaa enkä ole eläessäni laulanut tuutulauluja.

On valitettu, että lapset juoksevat ja pitävät meteliä. Meillä ei ole lapsia.

Naapurin setä tuli suu vaahdossa huutamaan mulle, että minun tupakointini takia hänen parvekkeellaan on tuhkaa. En tupakoi.

5. Herätyskello

– On valitettu, että herätyskelloni soi liian kovaa ja pitkään aamulla. Kelloradio siis.

6. Remontti

Yläkerran heppu tuli ovelle ja valitti, että meillä porataan seinään ja ääni häiritsee häntä. Ainut vaan, että kukaan talossa ei ollut porannut yhtään mitään.

Koottiin huonekaluja ihan sallittuun aikaan, ja siitä tuli pauketta. Tosin ei valittaja meistä valittanut, vaan meidän naapurista, jota hän syytti aina kaikesta mahdollisesta, jopa virsien veisuusta sunnuntaiaamuna.

Eikös sieltä tullut ensimmäisessä kerroksessa asuva seniorimummeli pian valittamaan, että miksi käytän niiden rappukäytävää. Lattiat kuluvat!

7. Väärän oven käyttö

A-rappulaisena käytin muutaman kerran B-rapun ovea, kun menin ulos kerrostalosta. Niin eikös sieltä tullut ensimmäisessä kerroksessa asuva seniorimummeli pian valittamaan, että miksi käytän niiden rappukäytävää. Lattiat kuluvat!

8. Pysäköiminen

Kerran oli ilmeisesti useampaankin asuntoon jaettu postiluukusta lappuja, joissa luki, ”pysäköi keskelle ruutua”. Tunnustan, että autoni oli tuolloin vähän enemmän vasemmassa laidassa parkkiruutua, mutta peilejä myöten kuitenkin ruudun sisällä.

9. Väärin täyttäminen

Joku nainen valitti roskakatoksessa, että roskasäiliöt pitää täyttää tasaisesti. Eli siten, että laittaa roskat aina siihen säiliöön, missä on eniten tilaa, niin tulee yhtä aikaa täyteen.

10. Koristepensaan marjat

– Naapuri valitti ihan tosissaan, että minun pitää karsia marjat koristepensaasta, koska linnut kuulemma ottavat ne marjat ja kätkevät ne hänen ikkunamarkiisiinsa.

Kommentoi alle! Mistä naapuri on valittanut sinulle?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?