Keittiöiden 10 suosituinta väriä: sävyt, jotka haastavat nyt valkoisen

Luonnosta inspiraationsa saaneet värit näkyvät nyt keittiötrendeissä.

Valkoinen on yhä suosituin väri keittiössä. Vihreä on myös suosittu.

19.9.2021 12:00

Sisustustrendit ovat nykyään osittain maailmanlaajuisia, vaikka suomalaisten suosikkityyli onkin usein lähempänä hillittyä skandinaavista tyyliä kuin eksoottista ja värikästä.

Helposti käy myös niin, että jokin tietty, vaikkapa sosiaalisessa mediassa jatkuvasti esiintyvä värisävy alkaa kummasti houkuttaa. Olemme vaikutteille alttiita.

Hintavertailusivusto Uswitch selvitti*, mitkä keittiöiden värit ovat nyt kaikkein suosituimpia. Tiedotteessa kerrotaan, että vertailu tehtiin selvittämällä suosituimpia keittiöön liittyviä internethakuja.

Syyskuussa tehdyn selvityksen mukaan suosituin keittiönväri on valkoinen. Klassikkovärin suosio ei yllätä, sillä tyylikäs valkoinen sopii monenlaisiin tiloihin.

Valkoinen keittiö on suosituin.

Selvityksen toiseksi suosituin keittiönväri vihreä voi tulla sen sijaan joillekin yllätyksenä. Luonnosta inspiraationsa saaneet värit ovat tosin näkyneet trendikartalla jo jonkin aikaa.

Kvikin uusi Ombra-keittiö on vihreä.

– Luonnon sävyt istuvat todella hyvin suomalaiseen makumieltymykseen ja värimaailmaan, sillä ne eivät ole liian uskaliaita, kommentoi aihetta aiemmin Keittiömaailma-ketjustaan tunnetun Novartin kaupallisen tuotevalikoiman johtaja ja sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen.

Lue lisää:

Tältä näyttävät keittiöt vuonna 2021 – valkoisen, harmaan ja mustan rinnalle tulee uusia sävyjä

Keittiötrendeissä näkyvät nyt oliivinvihreät sävyt. Kuvassa Petra-keittiöiden keittiö.

Selvityksen kolmanneksi suosituin väri oli musta. Vielä joitakin vuosia hämmästystä herättänyt vahva väri on tullut keittiöihin jäädäkseen, tai ainakin pidemmäksi aikaa.

Uswitchin listalta löytyy myös yllätyksiä. Etenkin punaisen tai pinkin keittiön suosio voi yllättää.

Listalta löytyy myös pinkki keittiö.

Ilta-Sanomille keittiötrendejä aiemmin analysoinut Kokkonen pitää rohkeita ratkaisuja sisustuksessa tervetulleena. Suomalaisille on kuitenkin tyypillistä, että rohkeita väripilkkuja käytetään piristyksenä siellä täällä.

Moni hakeekin keittiöön piristystä ennemminkin välitilan värikkäällä tapetilla tai tehostevärisellä hanalla kuin maalaamalla kaiken kirkkaalla.

Värit ovat kuitenkin tulleet sisustukseen pitkän mustavalkoisen kauden jälkeen.

Tältä näyttävät suosituimmat keittiönvärit Uswitchin selvityksen mukaan:

Suosituimmat keittiönvärit

1. valkoinen

2. vihreä

3. musta

4. sininen

5. harmaa

6. luumunpunainen

7. sahraminkeltainen

8. keltainen

9. pinkki

10. punainen

Lähde: Uswitch

*Näin selvitys tehtiin. Ensin uswitch.com kokosi luettelon 50 erilaisesta keittiönväristä. Lähteinä käytettiin suosittuja sisustusjulkaisuja, kuten Country Living- ja House Beautiful -lehteä. Suosituimmat väreistä selvitettiin hakukonemarkkinointi-ohjelmisto SEMrushin avulla. Data kerättiin 6.9.2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?