Länsiväylä: Kierrätyskeskuksista haetaan nyt tiettyjä hittituotteita, jotka myydään heti: ”Kun niitä kannetaan myymälään, joku on jo nappaamassa kiinni”

Rottinkikalusteet ja vanha pohjoismainen design viedään käsistä.

Rottinkituotteiden suosio roihahti noin vuosi sitten.

26.8.2021 15:54

Rottinkikalusteet ovat viime vuosina tehneet paluun suomalaisten koteihin vuosikymmenten takaa, ja ne ovat trenditietoisten sisustajien uusi vanha suosikki. Länsiväylä kertoo, että käytetyt rottinkikalusteet ovat todellinen hittituote jopa kierrätyskeskuksissa.

– Kaikki rottinkinen menee heti, kun se laitetaan esille, kertoo Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kenttäpäällikkö Jani Åfelt Länsiväylässä.

Hittituotteita hamuajan kannattaa olla liikkeellä nyt

Suomenojan kierrätyskeskuksen myymäläpäällikkö Peppi Mattila on myös pistänyt merkille rottinkikalusteiden kasvaneen kysynnän.

Vanhat rottinkikalusteet ovat nyt haluttua tavaraa. Kuvituskuva.

– Niiden suosio suorastaan roihahti noin vuosi sitten, vaikka jo parin vuoden ajan on ollut selkeitä viitteitä siitä, että sisustajat niitä hamuavat. Rottinkikalusteet menevät saman tien: kun ne saadaan hinnoiteltua ja kannetaan myymälään, joku on jo nappaamassa kiinni, Mattila kertoo Ilta-Sanomille.

Toinen sisustajien hittituote on menneiden vuosikymmenten, etenkin 60- ja 70-luvun, pohjoismaiset design-huonekalut.

– Pinnaltaankin huonossa kunnossa olevat menevät nopeasti jonkun tuunattavaksi. Eräänkin 50-luvun kahvipöydän kunto epäilytti myyjää niin paljon, että tämä pohti kehtaako sitä laittaa myyntiin lainkaan. Saman päivän aikana meni!

Eräänkin 50-luvun kahvipöydän kunto epäilytti myyjää niin paljon, että tämä pohti kehtaako sitä laittaa myyntiin lainkaan. Saman päivän aikana meni.

Lisäksi käsinkudotut matot sekä kotimainen lasi ja muumituotteet menevät hetkessä. Sen sijaan tv-tasoja ja pinnasänkyjä tulee lahjoituksina enemmän kuin niitä menee.

Suomalaisen lasin lisäksi muumituotteet ovat kierrätyskeskusten hittituotteita vuodesta toiseen. Kuvituskuva.

Käsistä vietävää hittitavaraa tulee kierrätyskeskukseen vähintään viikoittain. Mattila vinkkaa trenditietoisia sisustajia ajoittamaan löytöjen etsimisen kuun vaihteeseen, sillä silloin tavaraa on parhaiten tarjolla. Muuttoaikaan lahjoituksia tulee selvästi enemmän.

– Nyt on kyllä todella hyvä aika tehdä löytöjä. Viime viikonloppu oli lahjoitusten osalta suorastaan hurja! Niitä tuli monta sataa, Mattila paljastaa.

Turvaistuimia ei kannata tarjota

Kierrätyskeskukset ottavat vastaan ehjiä ja puhtaita lahjoituksia. Rikkinäinen tai likainen tavara on jätettä, joka kuuluu jäteasemalle. ’

Matilla mainitsee, että turvalaitteita kuten kypäriä tai turvaistuimia ei kannata tarjota kierrätyskeskuksiin, sillä niiden turvallisuutta ei voida testata jatkomyyntiä varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?