Tällainen on asuntomessujen 31 neliön minitalo – kaikki tarpeellinen mahtuu ja kylppäri näyttää jopa isolta

Etätyöskentely on mahdollistanut vapaa-ajan asuntoon panostamisen, ja uusia työtiloja voi nyt rakentaa vaikka omalle pihalle muutamassa tunnissa.

Salvoksen minikoti on asuntomessujen kohde numero 27.

14.7.2021 15:11

Tiivis asuminen ja minikodit ovat olleet ilmiö jo muutaman vuoden ajan. Kerrostaloihin rakennetaan alle 20 neliön kokoisia toimivia asuntoja, ja myös omakotitaloista tehdään niin pieniä, että niitä on mahdollista jopa siirtää paikasta toiseen.

Vajaa 31-neliöinen Salvoksen minikoti esille Lohjan asuntomessuilla. Minitaloon on mahdollista lisätä uusia elementtejä lisähuoneiksi.

Lohjan asuntomessuilla on esillä Salvoksen hirsirakenteinen minikoti, jolle kertyy vaivaiset 30,8 neliötä. Kompaktista kodista löytyy kuitenkin kaikki, mitä kodilta sopii odottaakin eli keittiö, olohuone, kylpyhuone sekä makuutilat.

Lue lisää: Janette asuu alle 18 neliön miniyksiössä koiran kanssa – näppärät ratkaisut saavat tilan tuntumaan paljon isommalta

Laaja ikkuna tuo tilantuntua kompaktiin keittiöön, ja neliöistä riittää jaettavaa pienelle ruokailuryhmällekin.

Makuuhuoneesta voi tehdä myös erillisen tilansa, mutta yhtenäinen olohuone ja makuutila sopii hyvin tunnelmalliseen oleskeluun takkatulen ääressä.

Minitalon kylpyhuone on neliöihinsä nähden yllättävän tilavan tuntuinen.

Korona-aika loi lisätilausta etätyötiloille

Minikodit sopivat etenkin nuorille yksin- tai kaksineläjille, ja tutkimuksen mukaan lähes 70 prosenttia alle 25-vuotiaista pitää omakotitaloasumista ihanteellisena asumismuotona.

Lue lisää: Ensimmäisiä kuvia asuntomessuilta! 6 kiinnostavinta: Pyöreä talo, keittiön uudet hittisävyt ja messujen värikkäin koti

Kysyntää pienineliöisille taloille on myös vapaa-ajan asuntoina, ja etätyöaika on luonut kysyntää aivan uudenlaisille asumisratkaisulle kuten etätyöpisteeksi tarkoitetuille vapaa-ajanasunnoille sekä omalle tontille lisättäville etätyötiloille.

Lohjan asuntomessuilla on esillä Easy Cabinin vapaa-ajan asumista palvelevia moduuleja, kuten tämä makuutilaksi valjastettu kuutio.

Kysyntään vastaa uusi suomalainen yritys Easy Cabin, jonka vapaa-ajan asumiseen tarkoitettuihin moduuleihin pääsee minikodin lisäksi tutustumaan tämän vuoden asuntomessuilla. Valmiista moduuleista on mahdollisuus rakentaa itselle sopiva kokonaisuus, ja tarjolla on saniteettitiloja, piensauna sekä erikokoisia tiloja työskentely- tai makuutiloiksi.

Ylimääräisen työhuoneen voi pystyttää vaikka mökin pihalle.

Easy Cabinin moduuleista voi rakentaa itselleen sopivan kokonaisuuden.

Pystytyksen luvataan tapahtuvan muutamassa tunnissa. Moduuleja saa myös erikseen, mikä vastaa erityisesti etätyötilojen kysyntään: haluamansa moduulin voi pystyttää vaikka oman kodin tai mökin pihaan.

Myös Salvos tarjoaa minikotiinsa laajennusratkaisuja. Messuilla on esillä 15 neliön työtila sekä saunarakennus, jotka on myös mahdollista integroida osaksi minikotia tai pitää erillisinä rakennuksinaan.

Salvoksen työtilassa on neliöitä 15,4. Työhuone toimii erillisenä rakennuksena tai osana toista rakennusta.

Työhuoneen laajat ikkunat tarjoavat hienot näkymät.

Lue myös: Pikkukotien tunnelmalliset makuusopet – ”Pieniin neliöihinkin voi luoda yksityisyyttä”

Lue myös: Parvi kuin yläkerta ja oma pieni piha – Viivin yksiössä on vain 29 neliötä, mutta sitä ei ihan heti uskoisi

Lue myös: 7 suomalaista esittelee toimivat pikkukotinsa ja vinkkaa, miten vähistä neliöistä otetaan kaikki irti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?