Asuntomessut 2021: Lohjan asuntomessujen kuumimmat trendit poimittu - Asuminen - Ilta-Sanomat

Tässä ovat asuntomessujen nousevat trendit – rohkeita valintoja ovissa ja seinissä: ”Uskalletaan taas tehdä persoonallisia ratkaisuja”

Koteihin kaivataan taas persoonallisuutta.

Taide ja luonto näkyvät vahvasti Lohjan asuntomessuilla.

19.7. 12:43

Sanotaan, ettei kodin sisustus ole koskaan valmis. Sohvan väri kyllästyttää, keittiön voisi remontoida ja makuuhuonekin kaipaa uutta ilmettä.

Trenditietoinen kodin uudistaja suuntaa kesäisin katseensa asuntomessuihin, jossa pääsee kurkistamaan suomalaisen asumisen ja sisustamisen uusimpiin tuuliin.

– Tämän vuoden asuntomessuilla näkyy se, että uskalletaan taas tehdä persoonallisia ratkaisuja, kertoo sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapio.

Puhdaslinjainen skandinaavinen sisustus on edelleen voimissaan, mutta kodeissa alkaa näkyä myös enemmän värejä ja kiiltävää pintaa.

Kiiltävät pinnat ja yksityiskohdat tuovat kotiin ripauksen ylellisyyttä.

– Pitkän tauon jälkeen uskalletaan näyttää luksusta, ja myös taide on merkittävässä osassa. Messukodeissa näkyy tänä vuonna myös henkilökohtaisia ja rakkaita esineitä, kun käsityö ja uusiokäyttö korostuu sisustuksessa, Tapio listaa.

Poimi tästä Lohjan asuntomessujen kuumimmat trendit.

1. Taideovet

Ovien ei tarvitse olla tylsiä! Jännittävät kuosit tai taideteokset saavat näkyä etenkin liukuovissa, jotka voi tarvittaessa piilottaa seinän sisään.

Kylpyhuoneen taideovi on kuin ikkuna satukirjan maisemaan.

Näitä taideteoksia erehtyy helposti pitämään tauluina – kunnes joku avaa oven ja astuu ulos huoneesta.

2. Trendivärit

Viime vuosien trendivärit eli murrettu roosa ja greige jatkavat voittokulkuaan vielä näilläkin asuntomessuilla. Roosaa näkyy etenkin tekstiileissä ja kodin sisustuksessa, kun taas greige, joka tulee sanoista grey (harmaa) ja beige, peittää seiniä ja keittiön kaappeja.

Vanha roosa toimii niin taide-esineissä kuin huonekaluissakin.

Hempeät sävyt sopivat erityisen hyvin lastenhuoneeseen.

Trendivärit näkyvät myös keramiikassa ja kodin taide-esineissä.

Greigeä näkyy edelleen etenkin keittiöissä.

Lisäksi messukodeissa näkyy paljon luonnosta poimittuja värisävyjä. Kirkkaammista väreistä sisustussuunnittelija Tapio mainitsee etenkin sinisen ja oliivinvihreän, jotka tulevat nyt koteihin vaaleiden sävyjen rinnalle.

Tumma sininen on dramaattinen tehosteväri.

Tumman sinisen seinän kuviointi tuo mieleen ylellisen sametin.

Sinistä täydentää useassa messukohteessa vastaväripari keltainen.

3. Kuvatapetit ja muraalit

Ovien lisäksi taidetta näkyy myös seinillä! Pelkkä yksivärinen tehosteseinä on jo nähty, joten nyt katseenvangitsijaksi hankitaan kuvatapetti. Tyylikkäitä vaihtoehtoja on messuilla esillä niin lastenhuoneeseen kuin makuuhuoneeseenkin. Näyttävä seinä syntyy myös tyylikkäällä 3D-pinnalla.

Kuvatapetilla saa aikaan näyttävän ”seinämaalauksen” vaivattomasti.

Tehosteseinän oliivinvihreässä 3D-pinnassa näkyy viidakkomainen huonekasvitrendi.

Lastenhuoneen seinällä seikkailevat savannin eläimet.

Taide näkyy myös entistä monipuolisempana osana kodin sisustusta, ja rajaa taiteen ja muotoilun välille voi olla entistä vaikeampi vetää.

– Taide mielletään aina tauluiksi tai valokuvataiteeksi, mutta pidemmän aikaa ja erityisesti nyt kodeissa näkyvät myös veistokset ja seinäreliefit sekä keramiikka, Tapio kertoo.

Pyörre-talossa koko keittiön seinää peittää vaikuttava muraali.

Kuvataide toimii myös katossa.

Sisustustekstiileillä voidaan korostaa seinämaalauksen värimaailmaa.

4. Avonaiset tilat

Kodeissa haetaan avaruutta nyt kaikin keinoin. Messukotien oleskelutiloja hallitsevat suuret ikkunat, ja Tapio huomauttaa, että ikkunat pidetään nyt verhottomina.

– Maisema pyritään saamaan ottamaan osaksi tilaa ikään kuin tauluna. Samalla hyödynnetään luonnonvaloa parhaalla mahdollisella tavalla, Tapio kertoo.

Upea järvimaisema saa näkyä koko seinän kokoisista ikkunoista.

Myös avonaiset pohjaratkaisut ovat suosiossa, ja lähes jokaisesta messutalosta löytyy keittiösaareke. Moni suomalainen haaveileekin avokeittiöstä, joka yhdistää luontevasti seurustelun ja ruoanlaiton.

Luonnonvalo tuo tilaan tunnelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?