Asuntomessut 2021: Katso kuvat asuntomessujen upeimmista terasseista, joissa jokainen kodin neliö on hyötykäytössä - Asuminen - Ilta-Sanomat

Asuntomessujen 4 upeinta terassia ovat kuin lomakeitaita – ”Koko tontti osataan nyt hyödyntää”

Terassin voi valjastaa koko perheen oleskelutilaksi tai pieneksi rauhoittumisen keitaaksi.

Lohjan asuntomessuilla näkyy toinen toistaan ihanampia terasseja.

20.7. 15:45

– Yleensä ajatellaan että sisustus on sisätiloissa, mutta nyt se on myös ulkona.

Näin sanoo sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapio, joka on seurannut asuntomessuja tarkoin jo useita vuosia.

Ja toden totta, Lohjan asuntomessuilla näkyy toinen toistaan ihanampia patioita, lasitettuja terasseja, kattoterasseja ja muita ulkoa löytyviä oleskelutiloja. Kaikki ulkotilat, sauna- ja päärakennuksen välisistä käytävistä lähtien, on tuotu osaksi kodin sisustusta.

– On ihan kansainvälinen trendi, että kaikki ulkotilat valjastetaan asuinkäyttöön aivan kuin ne olisivat sisätiloja. Erityisesti pandemian jälkeen pyritään hyödyntämään kaikki neliöt niin ulkona kuin sisälläkin, Tapio toteaa.

Sahapihan huippu -kerrostalo pitää sisällään asumisoikeusasuntoja, ja talon asukkaiden käytössä on viihtyisä kattoterassi.

Sahapihan huipun kattoterassilta löytyy myös asukkaiden käytössä olevia istutuslaatikoita, joiden avulla viljely on tuotu osaksi kerrostaloasumista.

Asuntomessujen terasseilta löytyy tilaa perinteiseen grillaamiseen ja ruokailuun, mutta ulkotiloista on loihdittu myös pieniä keitaita, joihin istutuslaatikot, viherkasvit ja lyhdyt kutsuvat rauhoittumaan.

Joistain messukodeista terasseja löytyy jopa useampia.

– Koko tontti osataan nyt hyödyntää erilaiset ilmansuunnat huomioiden. Sen mukaan, miten aurinko kiertää, on haettu aamuterassia, päiväterassia ja iltaterassia, Tapio kertoo.

Ilta-Sanomat valitsi asuntomessukotien neljä upeinta terassia.

1. Lohjan Saarenta

Tämä piha ei jätä ketään kylmäksi. Istutuksissa huomio ei ole pelkissä kasveissa, vaan myös kivissä ja katteissa. Lasinen terassi tarjoaa näkymän niin puutarhaan kuin järvellekin. Osa puutarhasta on otettu nerokkaalla tavalla mukaan myös terassille: lasiseinän suojissa kasvaa esimerkiksi mansikoita ja viiniköynnös.

Pieni suihkulähde viimeistelee kokonaisuuden.

Kivinen puutarha sointuu yhteen talon värimaailman kanssa.

2. Ainoa Fiksu

Tämä messukoti on malliesimerkki terassitilojen hyödyntämisestä oleskelukäyttöön. Suojaisa katettu terassi erottaa saunarakennuksen muusta talosta, ja toimii myös suojaisana keitaana. Iso terassi taas toimittaa ylimääräisen ruokailutilan virkaa, ja lasitetulla terassilla grillaamista eivät häiritse edes kesäiset sadekuurot.

Rauhallinen terassi pysyy suojassa paahteelta.

Viihtyisä terassi houkuttelee koko perheen mukaan grillaamaan.

3. Villa Nordic Stories

Jos järvivesi on liian kylmää, tällä terassilla voi pulahtaa uima-altaaseen tai poreammeeseen. Terassin sijainti on aivan saunatilojen vieressä, ja siitä löytyy tilaa isommankin porukan yhdessäoloon. Saunaillan kruunaa järvimaisema.

Uima-altaalta voi siirtyä ottamaan aurinkoa.

Terassille ei paljon parempia näkymiä voi toivoa.

Poreamme pitää lämpimänä kylmemmälläkin säällä.

4. Pyörre

Messujen persoonallisin terassiratkaisu on tässä. Pyörre-talo on ympyrän muotoinen, ja sen keskeltä löytyy pieni piha ja terassi, jossa moni nauttisi aamukahvinsa varmasti tyytyväisenä. Talosta löytyy myös isompi lasitettu terassi rennompaa oleskelua varten.

Pieni mutta viehättävä aamupalaterassi.

Pyörre-talolla on oma ”sisäpiha”.

Tämä lasitettu terassi on yksi messujen tyylikkäimpiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?