Asuntomessujen ihanimmat keittiöt! Yksi trendi löytyy lähes jokaisesta

Tänä vuonna asuntomessuilla näkyy keittiöitä moneen makuun, mutta yksi yhdistävä tekijä löytyy lähes jokaisesta.

Keittiön trendiväri on siirtymässä tummasta vaaleaan. Murros näkyy asuntomessujen keittiöissä.

18.7.2021 18:15

Värejä vaiko kenties sittenkin puuta? Lohjan asuntomessuilla keittiössä näkyi mahdollisuuksien kirjo: mustaa ja valkoista, kiveä ja puuta sekä perinteistä ja pinkkiä.

Jotain samaakin on: lähes jokaisesta messukodista löytyy keittiösaareke. Myös puun sävyt ja muut luonnonsävyt ovat suosittuja.

Kiersimme Lohjan messukodit ja kokosimme ihasteltavaksi viisi kauneinta keittiötä.

1. Taidetta ja roosaa

Kohteen 2 sisustuksen takana on joukko taiteilijoita. Persoonallinen ja rohkea ote näkyy myös keittiössä.

Voiko hempeämmäksi enää mennä? Tässä keittiössä on erilaisia roosan sävyjä enemmän kuin kukkakimpussa, ja vaaleanpunainen näkyy aina kattauksesta kodinkoneisiin. Väri näyttelee myös sivuosaa seinää koristavassa kuvioinnissa, joka jatkuu hieman yllättävästi myös astianpesukoneen ovessa.

Tumma kaapisto luo keittiöön tarvittavaa kontrastia, ja kokonaisuus on syötävän hyvännäköinen.

2. Tasot tyhjänä

Tummien keittiöiden pitkään jatkunut trendi näkyy kohteessa 6.

Tumma keittiö on edelleen trendikäs. Tässä keittiössä kiinnostavaa ovat kuitenkin säilytysratkaisut, sillä kaikki pastapurnukoita ja kodinkoneita myöten on piilotettu tummien ovien taa. Kauniit astiat saa kuitenkin halutessaan esille, sillä kaapiston keskimmäinen osuus avautuu kodikkaaksi aamiaiskaapiksi, jossa tyylikkyys kohtaa käytännöllisyyden.

3. Suuret saarekkeet

Avonainen keittiö yhdistää seurustelun ja ruuanlaiton. Saarekkeessa korostuvat keittiön materiaalivalinnat, kuten tässä kohteessa numero 10.

Moni suomalainen haaveilee avokeittiöstä, ja se näkyy. Vaikka erilliset keittiöt tekevät pikkuhiljaa tuloaan, vielä tänä vuonna lähes jokaisesta messukodista löytyy keittiösaareke, joka yhdistää keittiön oleskelutiloihin ja toimii ylimääräisenä toiminnallisena tasona intohimoisille ruuanlaittajille.

4. Klassikkoyhdistelmä

Vaalean puun ja mustan yhdistelmää näkyi tänä vuonna asuntomessuilla paljon. Kohteen 14 keittiö on yhdistelmän malliesimerkki.

Tummien pintojen ja vaalean puun yhdistelmä on lyömätön. Tyylikäs tumma keittiö siirtyy modernista mökkimäisempään, kun tasot ja kaapistot saavat päällensä puisen peitteen. Puinen tehosteseinä korostaa kodinkoneiden kromin kiillettä ja yrttiruukkujen vehreyttä. Tämä klassikko ei petä koskaan.

5. Luonto keittiössä

Luontovaikutteet näkyvät kohteen 16 keittiössä niin värimaailmassa kuin pintojen materiaaleissakin.

Tummien keittiöiden haastajana näkyvät tänä vuonna myös vaaleammat keittiöt. Luonnonmateriaalit kuten puu ja kivi saavat näkyä, sillä puiden syyt sekä kivien marmorointi luovat tilaan mielenkiintoisia pintoja. Tämän keittiön kiviseinä toimii katseenvangitsijana ja vie mielen välimerelliseen tunnelmaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?