Keittiön uuden suosikkivärin haluavat nyt ”kaikki” – näin upealta näyttää greige trendikeittiö

Keittiön trendikkäin väri on nyt niin suosittu, että uutta keittiötä voi joutua odottelemaan syksyyn.

Greige on noussut keittiöiden trendiväriksi klassisten valkoisten ja harmaiden rinnalle

17.6.2021 19:30

Skandinaavisia keittiöitä pitkään hallinneet puhtaan valkoiset pinnat ovat väistymässä, ja suomalaisissa kodeissa näkyy yhä enemmän maanläheisiä ja lämpimiä sävyjä.

Gigantin keittiötuotteiden myyntipäällikkö Antti Pakarinen kertoo, että kevään yllättäjäväri on ollut lämmin harmaan ja beigen yhdistelmä greige, joka on suosionsa perusteella päätetty ottaa Gigantin Epoq-keittiöiden valikoimaan jatkuvasti tarjolla olevaksi väriksi.

Uudesta trendiväristä haaveileva joutuu kuitenkin hillitsemään remontti-intoaan, sillä vallitsevan maailmantilanteen takia toimitusajat ovat tavallista pidemmät ja uutta keittiötä joutuu odottamaan jopa 10 viikkoa.

– Syksyllä odotamme tilanteen parantuvan ja toimitusaikojen lyhentyvän, Pakarinen toteaa.

Keittiöitä ja säilytysratkaisuja valmistava A.S.Helsingö kertoo myös maanläheisten ja murrettujen sävyjen olevan asiakkaiden suosiossa.

– Murretut, maanläheiset sävyt kestävät aikaa, niitä on helppo yhdistää muun sisustuksen kanssa ja ne ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle valkoiselle keittiölle, Sales Manager Ida Elfving Valtonen miettii.

Murretut sävyt ovat trendikäs vaihtoehto perinteisille keittiön väreille.

Kasvaneen kysynnän lisäksi kesälomakausi sekä korona-aika ovat vaikuttaneet toimitusaikoihin hieman myös heillä. Uusi keittiö on kuitenkin mahdollista saada syksyksi – toimitusajat ovat tällä hetkellä noin 8–10 viikkoa.

– Korona-aika on nostanut esiin kodin viihtyvyyden tärkeyden. Elämisen laatuun halutaan panostaa nyt entistä enemmän, Ida Elfving Valtonen toteaa.

Vihreän sävyt kasvattavat suosiotaan

Myös IKEAlta ja Kvikiltä kerrotaan, että keittiösuunnittelussa pinnalla ovat luonnollisuus ja luonnonmateriaalit sekä erilaiset puun sävyt. Pehmeät värit kiinnostavat perinteisten valkoisen, mustan ja harmaan rinnalla.

Myös vihreän sävyt ovat kasvattaneet suosiotaan.

Raaka-ainetoimittajien tuotantohaasteet näkyvät myös Kvikillä, mutta toimitusajoissa ei Vantaan Kvikin toimitusjohtaja Mika Pamilon mukaan ole merkittäviä viivästyksiä.

– Kvikin keittiötoimitukset saa keskimäärin normaaleissa toimitusajoissa, hän lupailee.

IKEA Suomen keittiö- ja kylpyhuonetuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Anna-Kaisa Uuron mukaan IKEAn tuotanto ja tavarantoimitukset ovat pääosin toimineet normaalisti, mutta yksittäisiä tuotteita on saattanut tilapäisesti olla loppu.

– Suosittelemmekin, että asiakkaamme varaavat asennuspalveluja vaativat tuotetoimitukset, kuten keittiöt ja vaatekaapit saapuvaksi hyvissä ajoin ennen niiden suunniteltua asennusta, hän toteaa.

Lue lisää: Tältä näyttävät keittiöt vuonna 2021 – valkoisen, harmaan ja mustan rinnalle tulee uusia sävyjä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?