Hennan vanhasta keittiöstä tuli viihtyisä kesäkeittiö - Asuminen - Ilta-Sanomat

Henna halusi toteuttaa mökkikeittiönsä remontin niin edullisesti kuin suinkin mahdollista.

Henna remontoi mökkikeittiönsä alelaarien löydöillä – jämä­tavarasta syntyi vielä viihtyisä kesäkeittiö

Hennan ja Jannen mökkikeittiö tuli uuteen uskoon vain 2 700 eurolla. Jämätavara otettiin heti hyötykäyttöön.


13.6. 19:30

Henna ja Janne Niirasen mökkikeittiö sai kokea kunnon kasvojenkohotuksen, kun aikansa eläneet kaapit ja kodinkoneet vaihtuivat viime kesänä uudempiin.

Ikaalisissa sijaitsevan mökin keittiöremontti tehtiin pitkälti alelaarien löydöistä. Näin ei haitannut, vaikka jokin remontissa olisi mennyt pieleen. Pariskunta kertoi keittiönsä muodonmuutoksesta Ilta-Sanomille kesän lopussa.

– Olemme olleet remonttiin todella tyytyväisiä. Keittiö on osoittautunut toimivaksi, lisäsimme sinne uutena asiana kantovedellä toimivan tiskikoneen, joka on ihan huippu, Henna kertoo nyt.

Lue lisää: Henna ja Janne remontoivat mökkikeittiönsä aivan uuteen uskoon 2 700 eurolla – lopputulos on upea

Vanha kaasuhella uuneineen sai väistyä modernimpien kodinkoneiden tieltä. Laatoiksi valittiin kohtuullisen iso ja edullinen laatta, jota oli helppo leikata. Edullisuus takasi, että virheitäkin sai tehdä.

Keittiössä oli aiemmin puuhella. Sen ulkonäkö kyllä viehätti, mutta kovinkaan käytännöllinen se ei ollut. Uusittu keittiö on moderni, mutta se sopii 70-luvulta olevaan mökkiin.

Kun keittiö oli valmis, pariskunta siirtyi seuraaviin puhteisiin. Vain vuodessa he sähköistivät koko mökin, toivat vesiputken tontille sekä remontoivat vanhan tuvan makuuhuonetta.

Jämätavarasta syntyi hetken mielijohteesta viihtyisä kesäkeittiö. Teräksinen tiskipöytä löytyi vanhasta keittiöstä ja runko ja terassi valmistuivat hukkalaudoista.

Kesäkeittiöön uutena piti hankkia vain katos ja roska-astia.

Vanhan keittiön tiskipöytä sai uuden elämän kesäkeittiössä.

Lisäksi he asensivat mökkiin sekä polttavan wc:n että perinteisen huussin.

– Kaikki tämä on tuonut tosi paljon mukavuutta mökkeilyyn ja paikasta tulee yhä enemmän omannäköinen ja omiin tarpeisiin sopiva.

Kaikkein suurin muutos on kuitenkin tontille saapunut sauna ja saunamökki, jotka tulivat kuin tilauksesta Hennan syntymäpäivänä. Sitä edelsi työläs urakka.

– Saunamökin perustukset tehtiin itse syksyllä, ja niissä olikin iso ja opettavainen urakka.

Mökki viimeisteltiin hirsisuojalla ja saunavahalla. Henna pääsi jälleen näyttämään kädentaitonsa sisustamisessa.

– Nyt saunamökki on raikas, kaunis ja toimiva sekä sauna uskomattoman ihana - koko perhe on erittäin tyytyväinen, Henna iloitsee.

Perheen seuraava haave on sadan neliön terassi, joka yhdistäisi kuluillaan kaksi erillään seisovaa mökkiä. Oman haasteensa hommaan tuo se, että saunamökki sijaitsee jyrkässä rinteessä.

Lisäksi terassiin upotetaan puulämmitteinen palju, ja uusi laiturikin kuuluu haavelistaan.

– Terassi tulee tarpeeseen ja se tulee lisäämään oleskelutilaa huimasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?