Niksi-Pirkan vinkit kasvomaskien käyttöön - Asuminen - Ilta-Sanomat

Kokosimme korona-ajan hulvattomimmat Pirkka-niksit – lue miten kasvomaskilla tehdään kenkäkikka tai kiharat

Pirkka-nikseissä näkyvät suomalaisten luovuus ja huumorintaju.

Kasvomaskeja esiintyy runsaasti korona-ajan Pirkka-nikseissä.

11.6. 16:00

Suomalaiset ovat niksikansaa, eikä korona-aika ole tyrehdyttänyt ihmisten kykyä keksiä mitä kummallisempia arkea enemmän tai vähemmän helpottavia niksejä. Vuodesta 1974 Pirkka-lehden Niksi-Pirkka-palstalla on julkaistu jo yli 40 000 niksiä.

Hakusanalla ”kasvomaski” löytyy useita kymmeniä vinkkejä, joita suomalaiset ovat jakaneet Niksi-Pirkkaan. Kokosimme alle niistä kaikkein parhaimmat – ja älyttömimmät!

”Kääri upeat kiharalaineet tai korkkiruuvikiharat juhlaan tai arkeen kasvomaskin avulla. Kääri pituussuunnassa maski rullalle ja pyöritä hiuksiin. Tarvittavien maskien määrä riippuu siitä, kuinka paljon kiharaa haluat. Sido maskin nauhoilla kiinni. Voit hyödyntää kampausten teossa esim. käytettyjä ja keittämällä puhdistettuja kertakäyttömaskeja.”

”Kun tulet kotiin kaupasta laita rullalle kääritty kasvomaski pyyhkimien sulan alle. Näin sulat eivät jäädy kiinni tuulilasiin, ja aamulla mukavampi lähteä liikkeelle.”

”Kuluvatko kengistäsi kannat autoillessasi? Ei enää. Vedä kasvomaski kantapään suojaksi automatkan ajaksi. Näin kenkäsi säilyvät puhtaina!”

”Käytettyjä kasvomaskeja voi käyttää rakennushommissa polvisuojina. Laita noin 20 maskia päällekkäin per polvi.”

”Keitä käytetyt kertakäyttömaskit ja kuivata ne. Kerää koivunlehtiä ja kuivata lehdet. Täytä kasvomaski koivunlehdillä ja ompele tai niittaa kiinni. Saat käteviä kahvallisia jalkahaude- tai saunatuoksupusseja. Käytetyn pussin voit polttaa saunan uunissa.”

”Leikkaa käytetystä kertakäyttöisestä kasvomaskista kuminauhat pois. Laita mullanvaihdon yhteydessä maski ruukun pohjalle. Ei tule mullat läpi, ja aluslautanen pysyy puhtaana.”

”Käytettyjen kasvomaskien sisällä olevista rautalangoista saa käteviä pussinsulkijoita. Niiden poistaminen maskista ennen hävittämistä on myös ekologinen teko. Muista hyvä käsihygienia ja pese pussinsulkijat huolellisesti ennen käyttöä!”

”Kankainen laskostettu kasvomaski saattaa kerätä pesukoneessa nukkaa laskoksiin. Tämän voi estää leikkaamalla sukkahousujen lahjeosista pesupussit. Maski pussiin ja sitten solmu ennen seuraavaa maskia niin eivät keräänny yhteen myttyyn pesun aikana. Tämä pitää myös maskit yhdellä koolla eikä niitä tarvitse etsiskellä muun pyykin seasta.”

”Ompele kasvomaski lakanakankaasta ja laita väliin ja väliin pölyimuriin tarkoitettu suodatin tai pari.”

”Joku kaunis päivä maskeja ei ehkä enää tarvita. Säästä yksi kangasmaski riippumatoksi Barbielle, ja ehkä toinen Kenillekin.”

Lähde: K-ryhmä

Lue myös: Niksi-Pirkan vinkki tappaa banaanikärpäset tehokkaasti – katso myös toimiva limuansa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?