Jonna tuunaa kirppislöydöistä trendikkäitä sisustusesineitä –teddytuoli, bambutarjotin ja 2 muuta upeaa ja helppoa diy-ohjetta - Asuminen - Ilta-Sanomat

Jonna tuunaa kirppislöydöistä trendikkäitä sisustusesineitä –teddytuoli, bambutarjotin ja 2 muuta upeaa ja helppoa diy-ohjetta

Jonnan käsissä vanha pihajakkara muuttuu trendikkääksi teddytuoliksi ja valokuvakehys bambutarjottimeksi.

Jonna kertoo, että suurin osa hänen tuunausprojekteistaan on syntynyt omasta kaapista löytyneistä tavaroista ja tarvikkeista.

12.5. 10:59

Nurmijärveläisen Jonna Sipilän, 30, koti on täynnä uniikkeja sisustusesineitä, joita hän on itse tuunannut vanhoista tavaroista ja kirpputorilöydöistä.

– Olen tehnyt muun muassa ruosteisesta pihajakkarasta pörröisen teddytuolin, vanhasta valokuvakehyksestä trendikkään bambutarjottimen ja kukkien kastelupallosta persoonallisen valaisimen.

Vanha jakkara muuttui pörrötyynyn myötä teddytuoliksi

Pihajakkara taipui pehmeäksi teddytuoliksi.

Jonnan trendikäs teddytuoli syntyi vanhasta pihajakkarasta ja pörrötyynystä.

– Halusin antaa vanhalle pyöreälle jakkaralle uuden elämän ja keksin, että pörrötyynyn avulla siitä voisi tuunata trendikkään teddytuolin.

Jonna kertoo, ettei teddytuoli vaadi muuta kuin pyöreän jakkaran, pörrötyynyn ja lankaa.

– Tyyny asetellaan tuolin päälle ja ommellaan paikalleen istuinosan alla. Pyöreä muoto syntyy, kun tyynyn kulmat ompelee yhteen.

Trenditarjotin on tehty tikuista ja kehyksestä

Toinen tämän hetken sisustustrendejä mukaileva diy-projekti on Jonnan ”bambutarjotin”, jonka hän on tehnyt valokuvakehyksestä ja grillitikuista. Jonnan mukaan idea syntyi verkkokauppojen sisustusuutuuksia selatessa.

– Monessa paikassa oli myynnissä upeita bambutarjottimia, mutta koska en halunnut ostaa mitään uutta, päätin tuunata itselleni vastaavan grillitikuista. Omasta kaapista löytyi myös vanha valokuvakehys, josta tein reunat tarjottimelle.

Tyylikäs ”bambutarjotin” syntyi grillitikuista.

Jonnan mukaan kehyksen sisällä oli urat kehyksen lasia varten, jotka olivat kuin tehty grillitikuille. Uriin ujutetuista tikuista syntyi kuumaliiman avulla pitävä pohja tarjottimelle.

– Uskon, että myös maalikerros pitää tarjotinta kasassa. Lopputuloksesta ei ikinä uskoisi, että tarjotin on alkujaan ollut valokuvakehys.

Kuivakukkakranssi syntyi kirpparilöydöstä

Verkkokauppojakin useammin Jonna kertoo inspiroituvansa kirpputoreista. Näin kävi myös makuuhuoneessa roikkuvan kukkakranssin kohdalla.

– Usein ideoita syntyy, kun kiertelen kirpputoreja. Esimerkiksi makuuhuoneen kuivakukkakranssi sai alkunsa kirpputorilta löytyneestä vanhasta kuivakukkakimpusta, jonka löysin vain muutamalla eurolla.

Trendikäs kukkakranssi syntyi kirpputorin kuivakukkakimpusta.

Kranssi syntyi Jonnan mukaan vanhasta kuivakukkakimpusta, rottinkisesta vanteesta, kukkalangasta ja juuttinarusta.

– Purin vanhan kuivakukkakimpun osiin ja aloin hahmotella osista kaunista kokonaisuutta rottinkivanteen ympärille. Kun lopputulos miellytti silmää, kiinnitin kukat vanteeseen kukkanarulla ja vanteen makuuhuoneen kattoon juuttinarulla.

Simpukka sai valohelmen kukkien kastelupallosta

Yksi Jonnan kekseliäimmistä diy-projekteista on kukan kastelupallosta ja kirpparilöydöstä syntynyt simpukkavalaisin.

– Löysin valaisimen simpukkaosan kirpputorilta viidellä eurolla ja hoksasin heti, että siitä tulisi upea valaisin, jos simpukan sisällä olisi valohelmi. Keksin nopeasti, että valohelmen voi tehdä vanhasta kukkien kastelupallosta ja valonauhasta.

Simpukka sai valohelmen kastelupallosta ja valonauhasta.

Jonna kertoo, että samaa ideaa voi soveltaa myös muihin esineisiin.

– Kastelupallolla ja valosarjalla saa varmasti monesta muustakin esineestä upean valaisimen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että rikotun kastelupallon reunat ovat terävät. Ne pitää ehdottomasti suojata ja valaisinta kannattaa pitää paikassa, jossa sitä ei liikutella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?